Albánia, Montenegró és Szerbia is demokratikusabb Magyarországnál

Ezt a Freedom House állapította meg legújabb jelentésében.

Kiadta legfrissebb demokráciajelentését az úgynevezett tranzitországokról az amerikai központú nonprofit civil szervezet, a Freedom House - hívta fel a figyelmet a Telex . A jelentésből kiderül, hogy 2004-től 2021-ig a tisztán demokratikus államok száma 14-ről 10-re mérséklődött, míg a hibrid rezsimeké 4-ről 11-re nőtt. Magyarország idén is a hibrid berendezkedésű országok közé került.

Azt is megállapítják, hogy a most megtartott választás nem volt szabad, sem tisztességes. Most Orbán ezt túlélte, innentől újult erővel adhatja át magát illiberális és kleptokratikus törekvéseinek.

Mint a lap rámutatott, a jelentésben a régió 29 országát is összesítették, ebben Magyarország 3,68 pontot ért el – aminél még Szerbia (3,79), Montenegró (3,82) és Albánia (3,75) pontszáma is magasabb. Románia mutatója egyébként 4,36, Szlovákiáé 5,25, Szlovéniáé pedig 5,71, míg Ukrajna esetében 3,36, Oroszországnál 1,32, Belarusznál pedig 1,18 ugyanez az érték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet