Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csak néhány hétig lehet szavazni a több mint 130 éves szombathelyi platánra az Év fája versenyen

Jelenleg a hatodik helyen áll a különleges platán.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy azt már mi is megírtuk, Egy több mint 130 éves szombathelyi platán is versenybe száll az Év fája címért July 04. 11:24 egy szombathelyi fát is neveztek az idei Év fája versenyre és júliusban a 10 döntős közé is beválasztotta a zsűri. Aztán indult a közönségszavazás, ami még most is tart, egészen pontosan október 1-ig. A különleges platán jelenleg a hatodik helyen áll, viszont hogy izgalmasabb legyen a verseny, az utolsó egy hétben titkosítják az eredményeket.

Év fája a Pelikán parkban 2
Még több képért kattints!
Kiss Tamás

Egy szombathelyi gyökerekkel rendelkező debreceni hölgy nevezte a platánt, aki még 2019 nyarán látogatott Szombathelyre a Savaria Karnevál miatt. Személyes kis történetéből pedig kiderül, hogy unokahúga szombathelyi, nagybátyja Svédországból, húga pedig Budapestről csatlakozott hozzájuk.

Kiss Tamás

„A karneválra menet sétáltunk a Gyöngyös partján. Egyszer csak megláttuk ezt a hatalmas, csodálatos fát. Mindannyian szinte gyerekké válva boldogan élveztük a fa társaságát, játszottunk, kacagtunk. Egyszerűen nem tudtunk továbbmenni, annyira lenyűgözött bennünket” – mesélte.

Kiss Tamás

Az óriási platán egyébként a Pelikán parkban található és bár nincs pontos információja a Szomparknak a koráról, Kiss Dávid ügyvezető igazgató elárulta, hogy a parkot 1887-ben kezdték építeni és a fa már feltehetően előtte is itt állt, mert szervesen a vízfolyás mentén telepített növényzethez tartozik, tehát több mint 130 éves.

Év fája a Pelikán parkban 2
Még több képért kattints!
Kiss Tamás

Ide kattintva lehet szavazni. Hajrá!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés