Már februárban 10 milliárd eurót kaphatnak az EU-tól Orbánék

Úgy néz ki, célegyenesbe fordultak az egyeztetések.

Valószínűleg már a december 14-én kezdődő EU-csúcs előtt feloldhat 10 milliárd eurónyi befagyasztott forrást az Európai Bizottság - írja a Szabad Európa.

Az összeget a Magyarországnak járó, 21,7 milliárd eurós kohéziós alapból fizetnék ki, a pénz várhatóan jövő februárban érkezne meg.

A forrásokhoz eddig azért nem jutott hozzá Magyarország, mert nem felel meg a horizontális feljogosító feltételeknek.

Az Európai Bizottság 21 szupermérföldkő teljesítését kérte a magyar kormánytól, ezek közül már csak a Kúria ügyelosztási rendszerével és a bíróságok előzetes döntéshozatali eljárásával kapcsolatos feltételek nyitottak.

A lap úgy tudja, hogy Bóka János, az európai ügyekért felelős miniszter pénteken Brüsszelben találkozik Didier Reynders igazságügyi biztossal, aki szerdán a biztosi testület ülésén tájékoztatta kollégáit a magyar ügyek állásáról.

Ebből arra lehet következtetni, hogy valóban a célegyenesbe fordultak az egyeztetések.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek