Már majdnem teljesen felújították az Éhen Gyula téri „bungeszt” Szombathelyen

A balkáni hangulat ennek ellenére maradt.

Jelentősen változott a szombathelyi Éhen Gyula tér látványa, miután elkezdték felújítani a "bungeszt". A balkáni hangulaton viszont ez nem sokat változtatott.

Mint arról már júniusban beszámoltunk, Általakítják az Éhen Gyula téri "bungeszt" Szombathelyen - Így nézhet majd ki 2023. June 16. 11:51 a BLAGUSS Agora Hungary Kft. fejlesztési tervei között szerepelt a szombathelyi Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú „szolgáltatási decentrum” épület felújítása.

A szombathelyi közgyűlés akkor rábólintott a tervre, így aztán zöld utat kapott a „bungesz” felújítása is. Néhány héttel ezelőtt meg is kezdődött a vasútállomással szembeni épület felújítása.

Blaguss épület felújítás az Éhen Gyula téren 2023
Már alakul az új épület
Mészáros D. Zsolt

Péntek délelőtt megnéztük, hogy halad a felújítás. A helyszínen megtudtuk, még nincs teljesen kész az épület, de a munkák jelentős részével már végeztek.

50 millió forintba kerül

A Blaguss fejlesztési tervéből korábban az is kiderült, a felújítás költségeit 48,9 millió forintba határozták meg. Ebben benne vannak a melléképületek elbontásának és a „kulturált környezet kialakításának” költségei.

Blaguss épület felújítás az Éhen Gyula téren 2023
A balkáni hangulat még érezhető
Mészáros D. Zsolt

A látottak szerint a melléképületek a helyükön maradtak, és egyelőre nem igazán látszik, hogy pontosan hogyan is néz majd ki a „kulturált környezet”. Az új épület körül az aszfalt továbbra is olyan, mint ahogy azt az elmúlt hónapokban, években megszokhattuk, és ez továbbra is megadja az Éhen Gyula térnek a sajátos balkáni ízt.

A vasútállomás előtti rész állapotával lapunk egy évvel ezelőtt részletesen is foglalkozott. Szombathely legrosszabb utcái: a Balkán hangulatát idéző Éhen Gyula tér 2022. October 21. 19:16

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet