Szombathely legrosszabb utcái: a Balkán hangulatát idéző Éhen Gyula tér

Lehetne itt nyitni mondjuk egy Üvegtigrist.

Szombathely legrosszabb utcáit bemutató sorozatunk legutóbbi részében végigautóztuk a megújult utcákat Örömkönnyektől párás szemekkel autóztunk végig Szombathely megújult utcáin 2022. October 04. 20:00 , és roppant pozitívok voltunk.

Itt az ideje, hogy felvegyük a régi fonalat.

A jobb sorsra érdemes Éhen Gyula téren néhány nappal ezelőtt jártam, és eszembe jutott, hogy jó 10 évvel ezelőtt új buszokat kapott a Volán, és hogy mekkora kontraszt volt az átadó ünnepség és a lepangott tér között.

Nos, nemrég még újabb buszok érkeztek a térre a Blaguss jóvoltából, viszont időközben tovább romlott a tér állapota.

A járda aszfaltján szépen nőttek a repedések és a gazok, a múlt századból itt maradt bódék állapota pedig tovább romlott.

Az egész térnek van egy masszív balkáni íze, és nem a jó értelemben. Érthetetlen, hogy miért nem történik itt semmi, miért állnak itt világ csúfjára ezek a bódék, miért nem jut ide néhány négyzetméter aszfalt és némi figyelem.

Az persze jó alibi, hogy azért nem érdemes az Éhen Gyula térrel foglalkozni, mert intermodális csomópont lesz majd egyszer, ide – vagy a közelbe - költözik az Ady téri buszpályaudvar, és arra a kis időre nem érdemes kipofozni a helyet. Csak éppen vagy két évtizede húzódik a dolog, és jelenleg sem látszik bármi realitása.

Az Éhen Gyula tér állapota városmarketing szempontjából is öngól. Aki vonattal érkezik a városba, az először áthalad az egész pofás, Szombathely legfényesebb korszakát idéző állomáson, majd megkapja a gyomrost a buszmegállóknál. És minden bizonnyal beleég a kép.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video