Már megint mi ez a közlekedési káosz Szombathelyen?

Egy kis utcai munkagödör taccsra tette a belváros közlekedését.

Akik tegnap délután vagy ma reggel próbáltak autóval vagy tömegközlekedési eszközzel átjutni a szombathelyi belvároson, azok még a szokásosnál is nagyobb nehézségekbe ütköztek.

Gyakorlatilag el van dugulva a Vörösmarty utca és az abba torkolló utcák, illetve részben a Thököly utca.

A magyarázat az, hogy egy csőtörés miatt tegnap egy jókora munkagödröt ástak a Nádasdy Ferenc utcában és lezárták azt.

Ma reggeli helyzet a Nádasdy-Széll Kálmán utcák sarkán
Józing Antal (telefonos fotó)

Elvileg ennek nem szabadna ekkora kalamajkát okoznia, de a város közlekedése annyira pengeélen táncol, hogy minden apró zavar fejtetőre állítja.

És most éppen ez történik.

Az a helyzet, hogy a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban sokan választják a Nádasdy utcát mint a Vörösmarty utca alternatíváját az észak-déli közlekedésre, és most ez az „alternatív” forgalom zúdult rá a Vörösmartyra.

Ez a tábla okozza a kalamajkát
Józing Antal (telefonos fotó)

Reggel munkatársunk kiment a helyszínre, ahol nem hivatalosan azt az információt sikerült szerezni, hogy a vízközművel van gond, és néhány napig sajnos eltart, amíg sikerül rendbe tenni a dolgokat.

A Vasivíz pedig nem sokkal ezelőtt egy Facebook-posztban közölte, hogy a Nádasy Ferenc utcának a Széll Kálmán és Kisfaludy Sándor utcák közti szakasza január 11-ig (péntek) le lesz zárva a forgalom elől.

A képviselők egyébként – jobb későn, mint soha – már ősszel rájöttek, hogy elég nagy gubancok vannak Szombathely közlekedésével, és októberben jóízűen el is vitatkoztak rajta Vitatkoztak egyet Szombathely fő témáján: miért katasztrofális a városban közlekedni? 2018. October 25. 08:32 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos