Már Navracsics szerint is befagyasztja a Bizottság a 7,5 milliárd eurót

De a miniszter optimista.

Navracsics Tibor megerősítette: az Európai Bizottság mintegy 3000 milliárd forintnyi uniós támogatás felfüggesztését fogja javasolni, miután nem sikerült megfelelni a korrupcióellenes elvárásoknak – írja a Napi.hu.

A felzárkóztatási pénzek 65 százalékát érintő forrásbefagyasztásra azért kerül sor, mert a kormánynak nem sikerült maradéktalanul megfelelnie a korrupcióellenes elvárásoknak.

Navracsics Tibor
Forrás: vasárnap.hu

Magyarország kormánya ugyanakkor arra számít, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) december 12-én a magyar helyreállítási terv jóváhagyása mellett fog dönteni – mondta a Reutersnek a területfejlesztési miniszter.

Arról, hogy a decemberi határidő utolsó pillanataiban lehet-e politikai kompromisszum Brüsszellel az uniós források befagyasztásának elkerüléséről, Navracsics a következőt nyilatkozta:

„optimista ember vagyok, sok mindent láttam már".

A miniszter közölte azt is, a kormány abban is bízik, hogy jövőre az összes befagyasztott uniós forrás rendelkezésre áll majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek