Mostantól nem mehetnek ingyen az általános iskolás diákok az Országházba

De muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire és katonai hagyományőrző bemutatókra sem mehetnek szeptembertől ingyen a gyerekek.

A péntek este megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány módosította a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló határozatát, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy mostantól nem látogathatnak múzeumokat, vagy az Országház épületét évente egyszer általános iskolás diákok - írja a Telex.

A portál megjegyzi, a diákok 2019 óta élhettek a lehetőséggel, a kormány ugyanis akkor hozta létre a Lázár Ervin Programot, ami szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosította, hogy eljuthassanak például színházi, tánc- és cirkuszi előadásokra, komolyzenei hangversenyekre, muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire, katonai hagyományőrző bemutatókra, az Országházba, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállításra.

A pénteki Magyar Közlönyben azonban lehúzták a listáról az utolsó öt tételt. Így szeptembertől már nem mehetnek ingyen a diákok muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire, katonai hagyományőrző bemutatókra, az Országházba, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállításra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet