Már telefonon is fel lehet jelenteni bárkit, aki Elf Bart árul

Zöld számot indítottak, amelyen akár névtelenül is bejelentést lehet tenni az illegálisan árult manórudakról.
Eddig 30 ezer darab illegális Elf Bart foglalt le közös akciókban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH). Utóbbi már 165 millió forint bírságot is kiszabott az illegális termék ügyében – közölte a szervezet elnöke.

Az Elf Bar-jelenség elleni küzdelem jegyében elindították a 1828-as ingyenesen hívható tájékoztató és bejelentő zöld számot is, ahol akár névtelenül is információt közölhet, aki valahol illegális termékértékesítésről szerez tudomást – idézte Biró Marcell szavait a hvg.hu.

„Az Elf Bar látszólag veszélytelen. Nincs kellemetlen illata, trendi, gyerekjátékra emlékeztető színes kiszerelése van, és a dobozán feltüntetett gyümölcsök azt a benyomást keltik, mintha valami egészséges dolog lenne. A gyártók leplezetlenül az egészen kicsi, 10–14 éves tinédzsereket célozzák meg ezzel” – magyarázta Biró, aki levélben fordult a megyei jogú városok polgármestereihez, a közterület-felügyelet segítségét kérve, hogy vegyenek részt a közterületi Elf Bar árusítás felszámolásában.

Az SZTFH-elnök emellett felkérte a Facebookot és Google-t, illetve a Magyarország területén működő futárcégeket, hogy ne vegyenek részt az illegális termékek reklámozásában, forgalmazásában. Emellett több mint 1 millió szülő kapott figyelemfelhívó tájékoztatást a gyermekekre leselkedő veszélyről a KRÉTA rendszeren keresztül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet