Mára kellett volna elkészülnie az új Haladás Stadionnak

Holnaptól ketyegne a kötbér, de nem fog. A szocialista képviselők azt mondják amíg ennyire elkötelezett a kormánynak az ügyészség, addig feljelentést sem fognak tenni, mert nincs értelme.

Az eredeti tervek szerint mára kellett volna elkészülnie a szombathelyi Haladás Sportkomplexumnak. A stadion építésért felelős cég ügyvezetője azonban május végén - közgyűlési határozat nélkül - önhatalmúlag hosszabbította meg a határidőt Napi ötvenmilliót bukhatunk: ennyit a Haladás stadionépítés körüli balhés ügyletről 2017. June 26. 13:48 . Ezt később az önkormányzat MSZP-és frakciója firtatta is, illetve azt nehezményezte, hogy ezzel a cég lemondott 50 napi kötbérről, ami napi 50 millió forinttal számolva 1,5 milliárd forintot jelent.

Horváth Attila és Ipkovich György az épülő Haladás stadion előtt
GA

Mindenki láthatja, csak a led falakat szerelik fel, a székeket igazítják és a konyhatechnikai eszközök beszerzése zajlik

- kezdte szarkasztikusan a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatót Horváth Attila szombathelyi MSZP-és önkormányzati képviselő.

A politikus ezzel arra utalt, hogy a város Fideszes alpolgármestere Illés Károly korábban azt mondta, hogy az 50 napos stadion átadási határidő hosszabbítás csak ezeknek tudható be. Ezzel szemben egyébként, mutattak rá a mai sajtótájékoztatón, még egyéb, szemmel láthatóan, nagy munkákat jelenleg is végeznek a stadionon.

A munkagépek még mindig nagyon dolgoznak a terepen
GA

Horváth azt is elmondta, hogy a stadion építésért felelős cég ügyvezetője törvénytelenül hosszabbított határidőt Törvénytelenül hosszabbítottak szerződést a szombathelyi stadionnál? 2017. June 16. 14:05 . Ráadásul május 15-én még azt állította a sportkomplexum készen lesz az eredeti határidőre.

Ipkovich György, szintén MSZP-és képviselő, azzal folytatta, hogy bár a beruházást igazgató cég felügyelő bizottságának elnöke előzetesben van, ők folytatják az általa megkezdett harcot. Czeglédyt pedig nem csak ebben próbálják meg helyettesíteni, de egyéni körzetében, a Derkovitson is megpróbálják pótolni Horváth Attilával és Horváth Somával közösen.

Amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, addig teljesen felesleges feljelentést tenni - vélik a baloldali politikusok
GA

A képviselők újságírói kérdésre közölték, hogy bár Puskás Tivadar polgármester azt mondta, hogy a stadion kötbére nem a szombathelyi önkormányzatot illetné meg, mivel annak építtetője a magyar állam, akkor is 1500 millió forintnyi közpénzről van szó. Ez nem a Fidesz pénze, nem a kormány pénze, hanem az állampolgárok adóforintjai. Erről a pénzről mondott le és hagyta magánzsebben a cég ügyvezetője akkor, amikor önhatalmúlag módosította a szerződést.

Szintén kérdésre válaszolva mondták el a politikusok, hogy amíg Polt Péter vezeti a magyar ügyészséget és amíg részrehajlóan dolgoznak az ügyészek addig nem fognak feljelentést tenni az ügyben, hiszen véleményük szerint az így teljesen felesleges. Azonban ha kormányváltásra kerül sor, azonnal megteszik majd a jogi lépéseket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet