Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Marihuánát termesztett szombathelyi lakásában - pénzbüntetést kapott

A Szombathelyi Járásbíróság 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte a büntetett előéletű vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott 2021 februárjában a szombathelyi lakásában, külön, speciálisan erre a célra kialakított, lámpákkal, hővédő fóliákkal, hő- és páramérő készülékkel ellátott szekrényekben, 8 db 5-45 cm magas, illetve 6 db 2 cm magas marihuána, kannabisz növényegyedet termesztett, emellett 6,74 gramm marihuána, kannabisz növényi törmeléket tárolt.

A vádlott által termesztett, tartott marihuána totál THC együttes mennyisége nem haladja meg a csekély mennyiség felső határát (6 gramm), annak csupán 3,7-67,2 %-a. A vádlott által termesztett, kifejlett 8 db 5-45 cm magas kannabisz (marihuána) növényegyed viszont meghaladja a csekély mennyiség (5 tő) felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség (100 tő) alsó határát.

A Szombathelyi Járásbíróság kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte a büntetett előéletű vádlottat. Kötelezte továbbá 340.074 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra