Mariska néni 100, és szülinapján a falu lakóival táncolt

Nemesbődnek rég volt 100 éves lakója, főleg ilyen tűzrőlpattant asszonyka!

Gálos Józsefnét, vagyis Mariska nénit gyerekkorom óta ismerem. És amióta ismerem, ő ilyen: egy vidám, tűzrőlpattant asszony. Ettünk nála cseresznyét, a fia épített nekünk vízimalmokat az árokra, az unokáira pedig vigyáztam.

100 éves Gálos Józsefné
Érkezik a család az ünnepségre. Mária nyomában a két László, az unokája és a fia.
Doktorics Lili

Pár hete kiabált utánam az utcán, majd szaladt is fürgén, hogy beszélgessünk, mert már milyen régen látott. (Hogy milyen becenevet kiáltott utánam, azt most hagyjuk…)

100 éves Gálos Józsefné
Nemesbődi asszonyok.
Doktorics Lili
100 éves Gálos Józsefné
Büszkeség.
Doktorics Lili

Igen, Mariska néni 1922-ben született. Képzeljék el, mi mindent látott, és élt át. Ám ha ránézünk, csak azt mondhatjuk, így érdemes 100 évesnek lenni, ha már… Az a falu, Nemesbőd dicsérete, hogy Gálos Józsefné születésnapját október elsején így, együtt megünnepelték a faluházban.

100 éves Gálos Józsefné
Tánc.
Doktorics Lili
100 éves Gálos Józsefné
Könnyek.
Doktorics Lili

Köszönöm a gyümiket, Mariska néni!

Mariska néniről hivatalosan

Gálos Józsefné, született Antal Mária, 1922.09.27-én született. Szülei mezőgazdaságból éltek, hatan voltak testvérek a családban: négy fiú, két lány.

Hat elemi iskolát végzett, lánya, Mária 1944-ben, fia, László 1948-ban született. 1949-ben került férjével Nemesbődre, 5 unokája, 8 dédunokája, 3 ükunokája van. Unokái nevelésében aktívan részt vett, a falu lakóival nagyon jó kapcsolatot tart, korábban a falu életének is szorgos résztvevője volt.

Vidám, életerővel teli néni volt és még most is ezt látjuk rajta. Születésnapját az idősek napján ünnepelték. Mariska nénit felköszöntötte Nemesbőd Község Önkormányzata, a hivatal dolgozói, a Nemesbődért Egyesület, a Vöröskereszt, a nemesbődi idősek klubja és a Nemesbőd Sportegyesület képviselői is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód