Márki-Zay Péter: a szemüknek higgyenek, ne a Fidesznek

Újévi köszöntőt mondott az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Nehéz évet zártunk, szeretnénk, ha a jövő évi szebb lenne – mondta újévi köszöntőjében az ellenzék közös miniszerelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter arról beszélt, azt tudta, hogy a Fidesz be fog vetni mindent, még az ellenzékinek tűnő aktivistákat, értelmiségieket és sajtót is. Egész évben öntötték ránk a gyűlöletet, nőtt a magyar társadalom megosztottsága – mondta.

Úgy véli, a „belső megosztottságot erősítő hang elfeledteti, hogy együtt erősek vagyunk.” Közölte, azt is, bizakodik, mert az ezeréves történelem során példátlan méretű osztogatás azt mutatja, hogy a Fidesz fél. Mint sorolta, most adják vissza a 13. havi nyugdíjat, emelik a minimálbért, a közmunkásbért, több szektorban a pótlékot, visszaadják a családoknak az SZJA-t, és a fegyveres erők külön jutalmát is előre hozták.

Szerinte épp az ellenzék erejét bizonyítja az a hatalmas küzdelem, amit a Fidesz most folytat. Márki-Zay úgy látja, van remény, mert most van olyan helyzet, hogy 12 év után el lehet számoltatni a tolvajokat, bűnözőket, gazembereket, és létre lehet hozni egy tisztességes Magyarországot.

Szólt arról is: hazugság, hogy az ellenzék visszavenné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a rezsicsökkentést és csökkentené a minimálbért, éppen ennek az ellenkezője a cél. Mint mondta, az ellenzéken belül is van, aki felül a kormány hazugságának, ők árulásból vagy ostobaságból csatlakoznak. Szerinte soha ilyen jól nem állt az ellenzék.

Kifejtette, az árak elszálltak, a koronavírus-járványban rekord szinten van a halálozás. Erről szólva úgy fogalmazott: „A Covidban megtizedelt időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak.”

Majd azt kérte: „Higgyenek annak, amit látnak és ne a Fidesznek.” Hozzátette: sikerült egy szakértői csapatot megszervezni, jönnek a videós tartalmak és adományokból plakátolnak is majd. Szerinte el lehet zavarni a „legkorruptabb kormányt” , és valódi változás jöhet az országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet