Másfél héttel a tűz után kinyitott a Körmendi úti szeméttelep Szombathelyen

Több napon át küzdöttek a tűzoltók, amíg sikerült teljesen eloltaniuk a tüzet, időközben ugyanis újra füstölni kezdett a tűz helye.

Április 15-én, kora este gyulladt ki Tűz ütött ki a szombathelyi Körmendi úti szeméttelepen 2020. April 15. 20:15 a Körmendi úti szeméttelep Szombathelyen, mintegy négyszáz négyzetméteres területen égett fanyesedék. Számos olvasónk jelezte a tüzet és fotót is küldtek róla lapunknak, illetve mi is a helyszínen voltunk, bejelentkeztünk élőben, valamint képgalériát Képgaléria: mutatjuk, hogyan birkóztak meg a tűzoltók a lángokkal a kigyulladt szombathelyi szeméttelepen 2020. April 16. 05:13 és videóösszefoglalót Nagy videoösszefoglaló: a szombathelyi szeméttelep-tűz, ahogy még nem látta 2020. April 17. 06:42 is készítettünk.

Sok helyi is megindult a tűz felé nézelődni a kijárási korlátozás ellenére, őket a rendőröknek kellett elküldeniük. Közben pedig Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester is a helyszínre érkezett, hogy információt gyűjtsenek és vizet vigyenek a tűzoltóknak.

Kiss Tamás

Több napig tartott, mire sikerült teljesen eloltani a tüzet. Amikor már azt hittük, végre fellélegezhetünk, pár nappal később, április 20-án jött a hír, hogy újra füstölni kezdett a tűz helye, de ekkor már gyorsan meg tudták szüntetni a tűzoltók az izzást.

A Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány nappal később elárulta lapunknak Június közepén tudhatjuk meg, mitől gyulladt ki a szombathelyi szeméttelep 2020. April 22. 15:13 , hogy már egy nappal a tűz után elkezdődött a hatósági vizsgálat, melynek keretében a tűz keletkezésének, terjedésének körülményeit, a tűz keletkezésének helyét, idejét, a tűz keletkezéséhez vezető folyamatot, továbbá a tűzesettel kapcsolatos személyi felelősséget vizsgálják. Erre pedig 60 napjuk van, ami azt jelenti, hogy az eredmény szűk két hónap múlva, azaz 2020. június 15-re várható.

Ennek fényében dönt majd az üzemeltető, a SZOVA Zrt-t., hogy milyen mélységű belső vizsgálatra van szükség az ügyben. Elárulták továbbá, hogy a tűzeset szerencsére anyagi kárt nem okozott és azt ígérték, hogy április utolsó hetétől tudja ismét fogadni a lakosság által beszállított hulladékot a telep.

Baráth Noémi

Ígéretüket pedig sikerült is tartaniuk, ugyanis a Szombathelyi önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán most arról számoltak be, hogy április 27-én hétfőn, azaz a mai napon a SZOVA Nonprofit Zrt. megnyitotta a lakosság előtt a Körmendi úti hulladékudvart.

A nyitvatartás a következőképpen alakult:

2020. április 27-től május 9-ig:

 • hétfőtől péntekig 07:00 órától 17:00 óráig
 • szombaton 07:00 órától 14:00 óráig
 • A Hulladékudvarban május 9-ig átmenetileg mind a lakosság, mind pedig a céges szerződött és nem szerződött partnerek számára szüneteltetik az ág/nyesedék, fahulladék átvételét.

  2020. május 11-től:

 • hétfőtől péntekig 06:00 órától 18:00 óráig
 • szombatonként 06:00 órától 14:00 óráig
 • Május 11-től a lakossági nyesedék, és ág átvételére is lesz már lehetőség, viszont a nem átutalással fizető cégek általi beszállítás továbbra sem lesz lehetséges, amíg a telephely tárolási kapacitása nem rendeződik végleges szinten. Megértésüket köszönjük! – közölték.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Csak Szombathely