Becsületkasszák Kőszegen – „Máshol, ha kitennék, még az asztalt is elvinnék”

Ellátogattunk a Vas megyei kis városba, ahol még mindig él ez a kedves hagyomány.

Senki nem tudja pontosan, mikor és hol kezdődött a kőszegi becsületkasszázás hagyománya, de egy biztos: a mai napig él és állandó részét képezi a kőszegi utcaképeknek.

Lapunk korábban foglalkozott ezzel a témával, Higgyük azt, hogy semmi sincs veszve: még működnek a becsületkasszák Kőszegen 2020. October 25. 11:24 most azonban ellátogattunk az osztrák határ mentén fekvő kisvárosba, hogy megkérdezzük a helyieket, miért bíznak mások becsületében akkor, amikor saját termékeiket áruba bocsátják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video