Becsületkasszák Kőszegen – „Máshol, ha kitennék, még az asztalt is elvinnék”

Ellátogattunk a Vas megyei kis városba, ahol még mindig él ez a kedves hagyomány.

Senki nem tudja pontosan, mikor és hol kezdődött a kőszegi becsületkasszázás hagyománya, de egy biztos: a mai napig él és állandó részét képezi a kőszegi utcaképeknek.

Lapunk korábban foglalkozott ezzel a témával, Higgyük azt, hogy semmi sincs veszve: még működnek a becsületkasszák Kőszegen 2020. October 25. 11:24 most azonban ellátogattunk az osztrák határ mentén fekvő kisvárosba, hogy megkérdezzük a helyieket, miért bíznak mások becsületében akkor, amikor saját termékeiket áruba bocsátják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video