Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Higgyük azt, hogy semmi sincs veszve: még működnek a becsületkasszák Kőszegen

A különleges értékesítési forma azt sugallja, hogy a világ talán mégsem annyira rossz hely.

Lapunk munkatársa egészen más okokból látogatott el a Vas megyei kisvárosba, de nem tudta nem észrevenni a továbbra is működő becsületkasszákat Nem kerül sokba - becsületkassza Köszegen 2010. June 12. 04:23 .

"Ezek szerint a világ talán mégsem annyira rossz hely" – futott át a fején a pozitív gondolat, majd készített néhány mobilképet a különleges értékesítési formáról, amire gyakorlatilag minden idelátogató rácsodálkozik, és amire annyira büszkék a helyiek.

Józing Antal

Abban már nem biztos ugyan, hogy igaza van a kollégának , aki azt írja, hogy egyre bővül a jelenség, de már az is valami, hogy nem tűnt el.

És hogy hogy hozzá tegyen ő is valamit a történethez, meg amúgy is rákívánt a gyümölcsre, 200 forintét vett egy pohár málnát, amely láthatóan a kerítés túloldalán termett.

Józing Antal

Ízlett neki.

A különböző források abban egyetértenek, hogy senki nem tudja pontosan, mikor és hol kezdődött a kőszegi becsületkassza intézménye, de az biztos, hogy már a két világháború között is működtek.

Bár sokan kizárólag a városhoz kötik őket, a valóság az, hogy a Kőszeg közeli településeken (Velem, Cák, Lukácsháza, Gyöngyösfalu stb.) is elterjedt ez az értékesítési forma.

Józing Antal

Néhány évvel ezelőtt a teljes várost sikerült magára haragítania Egész Kőszeget haragította magára becsületkasszás cikkével egy magyar weblap 2018. March 20. 21:19 egy idetévedt újságírónak, aki több milliós adózatlan bevételt vizionált a működtetőknek.

A becsületkasszák működése és működtetése egyébként nemcsak etikai, de gazdasági és ökológia szempontból is figyelemre méltó: hatékonyan lerövidíti a termelő és fogyasztó közötti utat, annak minden pozitív vetületével.

Józing Antal
Lapunk egy évtizeddel ezelőtt foglalkozott komolyabban a jelenséggel, amely a koronavírus-járvány egyik pozitív üzeneteként Ez a kis becsületkassza Kőszegen most a remény is egyben 2020. April 03. 14:59 is megjelent.

És akkor ezzel le is tudtuk a napi pozitivitást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra