Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maszatos történet: Vasárnap délelőttöm a szombathelyi uszodában

Aki felületesen olvasta a híreket, még azt hihette, a 2,2 milliárd forintos ráfordításból valamit észrevesznek majd az uszoda közönséges vendégei is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Elég a kifogásokból, valamit most már mozognom kellene!” – dünnyögöm magamnak vasárnap reggel, de mivel kint valami havas latyak esik az égből, megadom magamnak a felmentést a futás alól. „Jó, akkor legyen az uszoda” - határozom el, amúgy is megígértem szilveszterkor , hogy közelebbről megnézem, mi lett a 2,2 milliárdos felújítás vége.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Beszórom a hátizsákba a felszerelést, magamra kapom a bakancsot, és nem sokkal a 9 órás nyitás után már villantom a Szent Márton-kártyámat a pénztárnál.

Egészen megörülök és meghatódom, amikor kiderül, hogy a pénztáros hölgy még emlékszik rám, kicsit magyarázkodom, hogy miért nem látott egy éve , aztán felveszem a szekrénykulcsot, leadom a télikabátot, és nemsokára az öltöző lehangolóan kopott szekrényeinél toporgok.

Egy régi ismerős öltözik mellettem, néhány szót váltunk munkáról, családról, közben örömmel állapítom meg, hogy ismerősöm humora a régi.

Ahogy az egész uszoda a régi.

Aki felületesen olvasta a híreket, még azt hihette, 2,2 milliárd forintért itt valami csoda történt, és a város úszni járó polgárai végre 21. századi környezetben róhatják a hosszakat.

Rémisztő állapotok a zuhanyzóban. Ide már nem jutott a 2,2 milliárdból.
Józing Antal

Nos, erről szó nincs, a TAO-s pénzekből megvalósult sportberuházásból az uszoda látogatói ugyanis vajmi keveset látnak. Nemcsak az öltöző, de a zuhanyzó részleg is rémesen lepattant, olyannyira, hogy ide bekukkantva határozom el, hogy megírom az élményeimet.

A zuhanyzókon új rózsák vannak, de ez nem sokat javít az összbenyomáson.
Józing Antal

Ha egy külföldi véletlenül úszni akar Szombathelyen, az valószínűleg kisebb sokkot kap a látottaktól: a mocskos padlótól és csempéktől, az özönvíz előtti, rettenetes műanyag székektől. A medencetérbe érve keresem az átjárót az új részlegbe, de nem találok ilyent, a női öltöző felől van ugyan egy dupla fémajtó, de nem úgy tűnik, mintha azon egy egyszerű halandónak és jegytulajdonosnak át lehetne mennie.

Így az új, decemberben átadott sportuszoda gyakorlatilag teljesen elszigetelten működik a létesítményen belül, azt kizárólag a kétszáz fiatal sportolását egyengető Aligátor Vízilabda Utánpótlás Egyesület (AVUS) használja, sőt úgy néz ki, ők a tulajdonosok is, ami számos egyéb kérdést is felvet .

Az AVUS 33 méteres medencéje tényleg gyönyörű. Kár, hogy csak kevesek használhatják. A fotó az átadóünnepségen készült.
Mészáros Zsolt

Azért elég gyorsan túlteszem magam a csalódáson, és miután visszafutok az öltözőbe az úszószemüvegemért, már ugrom is a fejest a medencébe. Az új ablakszigetelésnek köszönhetően tényleg mintha melegebb lenne a levegő és a víz, de szerencsére (?) nincsenek sokan, sávonként négyen-öten lehetünk, ami kellemesnek mondható.

Egy kilométer kepesztés után aztán átteszem a székhelyemet a melegvizes dagonyába, ahol egyik oldalamon egy ismert szombathelyi színész áztatja magát gyermektől körülvéve, másik oldalamon öregfiúk sztorizgatnak arról, ki hogyan hagyta el a fürdőpapucsát

.
A mobiltelefonomban kifogyott az akku, így nem tudtam most fotókat készíteni a régi medencetérről. Kis csalással ideteszem az egy évvel készült képet, amúgy sem változott azóta semmi. Előtérben az írásban említett melegvizes medence.
Józing Antal

Szóval kellemes itt az élet, és még a belépőt sem tartom majd soknak, ha egyszer összeér ez a történet, ha a milliárdok tényleg a tömegek sportolását és nem valami egész más célt szolgálnak.

Elvileg erre is van némi esély, állítólag a Modern Városok Programjában szerepel a következő, harmadik lépés, ami már a lényeget (öltözők, medencetér, wellness részleg stb.) érintené. Hogy pontosan mikor és mi fog történni, azt nem tudom, és valószínűleg nem én vagyok az egyetlen.

A zuhanyozóba érve viszont látom, hogy új zuhanyzórózsák vannak, ami mindenképpen kellemes meglepetés, örömöm azonban nem tart sokáig, mert a hajszárítók mellől eltűnt a lejáró tetejű, rozzant centrifuga, így kézzel csavargatom ki a fűrdőnacót.

Hazafelé baktatva még rácsodálkoztam a hirtelen jött napsütésre és a Haladás csili-vili edzőpályájára, ahol éppen szombathelyi és csornai fiatalok készültek összecsapni, és újfent megállapítotom, hogy egészen hihetetlen, hogy egyetlen ember ennyire képes rányomni kézjegyét egy egész országra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés