Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Most 100 millióért vehetné meg az önkormányzat a volt szombathelyi MÁV-óvodát

Három évvel ezelőtt ezt a meccset már lejátszották.

Nettó 100 millió forintért akarja megvenni a Czinder ’99 Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. a Széll Kálmán utca 19. alatti, volt MÁV-óvoda épületét - írja a csütörtöki közgyűlésre készült anyag.

A volt MÁV-óvoda
Kiss Tamás

Az önkormányzatnak elővásárlási joga van az épületre, ezért került a közgyűlés elé az ügy. A dolog azért is érdekes, mert három évvel ezelőtt ezt a meccset már lejátszották.

2020 augusztus elején derült ki, hogy eladó az épület. A MÁV, mint tulajdonos akkor hirdette meg nettó 88 millió forintért. Szeptemberben azonban már "csupán" 77 millió volt az ára 400 millió forint lenne a volt szombathelyi MÁV-óvoda felújítása - Ez a város egyik legszebb épülete 2020. October 28. 07:43 , ennyiért a Krahen Kft, jelentkezett is vevőnek.

A volt MÁV-óvoda
Kiss Tamás

Az önkormányzat akkor - az elővásárlási jog miatt - felbecsültette a felújítási költségeket, és kiderült, hogy a felújítás, átalakítás, korszerűsítés költsége bruttó 403 millió lenne. A három évvel ezelőtti árak alapján.

Az önkormányzat akkor úgy döntött, hogy nem él az elővásárlási joggal, így a Krahen Kft. megvehette az épületet.

A volt MÁV-óvoda
Kiss Tamás

Azóta viszont több dolog is történhetett, ugyanis most a Dargslan Ingatlanhasznosító Kft. adja el az egykori óvodát. A két cég ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozik, amit a Zétavár Szabadidő, Sport és Ingatlanhasznosító Kft. fémjelez, utóbbinak két budapesti magánszemély a tulajdonosa.

A vevő, a Czinder ’99 Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. viszont egy szombathelyi, családi vállalkozás.

A városi közgyűlés ez alkalommal is lemondott a volt MÁV-óvoda elővásárlási jogáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra