Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

400 millió forint lenne a volt szombathelyi MÁV-óvoda felújítása - Ez a város egyik legszebb épülete

Az önkormányzat nem él az elővásárlási jogával, így egy vállalkozóé lesz az épület.

77 millióért megveszik a volt szombathelyi MÁV-óvodát, ha az önkormányzat nem lép közbe - írtuk bő egy hónapja.

A 13 éve üresen álló, Széll Kálmán utcai épület a MÁV tulajdonában van, az állami cég augusztus elején hirdette meg 98 millió forintért akarják eladni a volt szombathelyi MÁV-óvoda épületét 2020. August 03. 11:26 eladásra az épületet. Az értékesítéssel a a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t bízták, az MNV elektronikus árverésen hirdette meg az ingatlant.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Először 88 millió volt az ára, de szeptemberben már 77 millióért kínálták, jelentkezett is egy vevő 77 millióért megveszik a volt szombathelyi MÁV-óvodát, ha az önkormányzat nem lép közbe 2020. September 21. 07:22 , a Krahen Kft. Az önkormányzatnak azonban elővásárlási joga van, vagyis ugyanezen az áron megvásárolhatná a vevő előtt.

A szeptemberi városi közgyűlésen a Jogi és Gazdasági Bizottságot bízták meg azzal, hogy vizsgálja meg, milyen előnyökkel vagy milyen terhekkel jár, ha az önkormányzat él elővásárlási jogával, és hozza meg az ezzel kapcsolatos döntést.

Máv óvoda
Kiss Tamás

A bizottság megbízta a SZOVA-t, hogy végezzen értékbecslést, és mérje fel az ingatlan állapotát, valamint azt, hogy mennyibe kerülne a felújítása. A város ugyanis kulturális vagy oktatási célú hasznosítás céljából vehetné meg a vevő előtt.

A SZOVA szakvéleménye alapján az ingatlan forgalmi értéke bruttó 97 millió forint, míg a felújítás, átalakítás, korszerűsítés költsége bruttó 403 millió lenne. Az összes szükséges ráfordítás bruttó 500 milliót tenne ki.

Máv óvoda
Kiss Tamás

Ezért a bizottság valószínűleg úgy dönt, hogy az önkormányzat ne éljen az elővásárlási joggal, így a Krahen Kft. megvásárolhatja a volt MÁV-óvodát. A Gazdasági és Jogi Bizottság október 26-án, azaz hétfőn 15 órakor tartja ülését.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet