Kijött a szorzó egyik éjszaka – és ismét bezárt a Savaria mozi Szombathelyen

Most egy darabig nem mehetünk a moziba, be...

/

letöltés 37.61MB
Nagy a baj! – mondja Mayer Rudolf moziigazgató, akivel megbeszéltük például, hogy mekkora az értéke ma a hagyományos moziknak és miért éppen ők lettek a rezsinövekedés egyik áldozatai.

Túlélt sok mindent és a rendszerváltás után országos minta lett a Savaria mozi működése. A Covid-járvány után is újranyitott és vetített tovább egészen a múlt hétig, amikor bezárt. „Reméljük, hogy a jövő évben is ismét együtt leszünk” – Elbúcsúztunk a Savaria mozitól 2022. October 17. 17:51 Mert a rezsiárakra kijött egy hivatalos szorzó egyik éjszaka és elkezdődtek a takarékossági intézkedések.

Mayer Rudolffal voltunk mi már együtt nagy bajban – akkor egy szerkesztőségből zártak ki minket. Mostani podcastunkban a következőkről beszélgettünk:

 • Hogyan ment tönkre a hagyományos mozihálózat – engedték át a piacot egy multiplexeknek – és hogyan éledtek újra a digitális kópiákkal?

 • Ki jár még moziba? Mennyire szorították ki a hagyományos filmeket a sorozatok?

 • Tudja, mit néztek az idén a legtöbben a Savaria moziban?

 • Valóban racionalizálták-e az önkormányzatok a kulturális intézményeik működését, vagy ott folytatjuk, ahol a szocializmusban abbahagytuk?

 • Rengeteg épületet és burjánzó intézményrendszert örököltünk az elmúlt rendszerből, mi lett velük?

 • No és jövőre 50 éves a Savaria mozi. Nagy ünnepség lesz – ha 2023 őszére más világ lesz…

 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast