Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért nem engedték le a Tófürdő medencéjéből a vizet? Befagyott

Mert nem muszáj, sőt, jobb ha benne hagyják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem első alkalommal teszik fel nekünk a kérdést olvasóink arról, hogy miért nincs leengedve a tófürdő medencéjéből a víz télen.

A hétvégén családommal sétáltunk a Csónakázó tó és a Tófürdő környékén. Megdöbbenve tapasztaltuk (amennyiben kívülről nézve jól láttuk), hogy a Tófürdő úszómedencéjében nincs leengedve a víz és be van fagyva.

A medencék téliesítéséhez nem szükséges leengedni a vizet, csupán el kell végezni a szükséges lépéseket a szerkezet és burkolat megóvása, a gépészet és a csövek-szerelvények védelme érdekében.

Képünk illusztráció
h2owls.com

Szakszerű téliesítésnél a vizet teljesen megtisztítják, beállítják pH-értékét, víztelenítik és ledugózzák azokat a részeket, amelyekben nem lehet folyadék télen. Eltávolítják a szűrőket, olykor fagyás elleni vegyszert is használnak (nem klasszikus fagyállót), és még sorolhatnánk a téliesítés fogásait, de ezekről bővebben Google keresés után olvashat akit érdekel.

Ezek tudatában érthető, hogy a Tófürdő medencéjében víz van, ugyanis jobb megoldás, ha a vizet benne hagyják a medencében, még akkor is, ha tavasszal le kívánja cserélni. A víz egyfajta hőszigetelőként megóvja medencéjét a fagykároktól. Még úgy is, hogy a felső 15-20 centiméteres réteg megfagy (nem beszélve arról, hogy medencéktől függően fagytesteket is alkalmaznak).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés