Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Volt országgyűlési képviselő és volt stúdióvezető is pályázott a szombathelyi Médiaközpont élére

A jövő heti közgyűlésen dől el, ki lesz a városi tévét és a Savaria Fórumot működtető cég igazgatója.

Valóban heten indultak a szombathelyi Médiaközpont igazgatói pályázatán, ahogy erről augusztus végén írtunk Heten pályáztak a szombathelyi Médiaközpont igazgatói székére 2020. August 25. 14:33 .

A pályázat eredményéről a jövő heti közgyűlés dönt, de előtte a szakbizottságok is megtárgyalják a jelentkezők anyagait. A Gazdasági és Jogi Bizottság lesz az első hétfőn kora délután, zárt ülésen. A bizottság napirendjén fent van az ügy, az előterjesztésből szemezgettünk.

Két jelentkező vállalta a nyilvánosságot

A pályázók dönthettek úgy is, hogy jelentkezésüket bizalmasan kezeljék, öt jelentkező kilétét most sem ismerhetjük meg hivatalosan, róluk annyit, hogy információink szerint a Médiaközpont jelenlegi munkatársai közül is vannak pályázók.

Ketten viszont vállalták a nyilvánosságot, Danka Lajos és Komondi Péter .

Danka Lajos mérnök,közgazdász, tudományos fokozata van, dolgozott tanárként, több cég vezetőjeként. Neve onnan is ismerős lehet, hogy 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt a Független Kisgazdapárt (FKGP) színeiben.

Komondi Péter gyakorlott újságíró, közel húsz évig dolgozott a Magyar Rádiónál, volt szerkesztő, főszerkesztő, egy ideig a szombathelyi regionális stúdiót vezette. Hét könyvet írt, korábban pszichopedagógus képesítést szerzett, volt intézményigazgató és tanár.

Nem lesz könnyű dolga az új igazgatónak

Nemrég írtunk arról, hogy az új igazgatónak nem lesz könnyű dolga, és nem csak azért, mert az előző igazgató botránya Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 megtépázta a Médiaközpont tekintélyét.

A járvány és a gazdasági leállás miatt ugyanis a tervezettnél jóval kevesebb lett a Médiaközpont bevétele, így a cég a júniusi közgyűlésre készített beszámolóban jelezte, hogy az idei évre már megítélt 115 millió forint mellett plusz 61,585 millió forint támogatást kér a tulajdonos önkormányzattól, ezt meg is kapták júniusban.

A Médiaközpont létszáma miatt sem lesz könnyű dolga az új igazgatónak. Nemény András polgármestert a kijárási korlátozás alatt tartott egyik online fórumán megkérdezték, megvizsgálják-e a Médiaközpont működését, mert vannak olyan hírek, hogy az elmúlt egy év alatt jelentősen megnőtt az ott foglalkoztatottak száma.

A polgármester annyit mondott, ő is kapott olyan információkat, hogy a szükségesnél többen dolgoznak a cégnél. Nemény vizsgálatot ígért, amit az új igazgató kinevezése után nem lehet sokáig halogatni

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra