Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek

Lezárult a gyanús bankkártya-használat miatt indított belső vizsgálat.

Nemény András polgármester javasolja a közgyűlésnek, hogy rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Halmágyi Miklósnak a munkaviszonyát - írja közleményében a városháza.

A polgármester egyúttal büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon. A közlemény szerint az új igazgatót pályázat útján választják ki. A polgármester azt is bejelentette, hogy további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására

Halmágyi Miklós
Józing Antal

Február 6-án írtuk Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 , hogy Nemény András aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el a szombathelyi Médiaközpontban. A gyanú szerint három esetben használták jogosulatlanul a cég bankkártyáját, összesen mintegy 400 ezer forint értékben.

Azóta olyan információkat kaptunk, miszerint egyéb szabálytalanságok is történtek a Médiaközpontban, így már a múlt héten is lehetségesnek tartottuk Megy vagy marad a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója? 2020. February 13. 10:57 , hogy Halmágyi Miklósnak távoznia kell.

Az ügy érdekessége, hogy annak ellenére menesztik Halmágyit, hogy a jelenlegi városvezetés nevezte ki a Médiaközpont élére, miután tavaly év elején megszerezték a többséget a városi közgyűlésben.

Sajtóközlemény

a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél lezajlott soron kívüli belső vizsgálat jelentésének eredményéről és annak következményeiről

Mint ismeretes, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél felügyelőbizottsági (FEB) vizsgálat zajlott, amiről jegyzőkönyv készült, a bizottság azt elküldte az önkormányzatnak és a jegyzőnek. Ennek alapján dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el 2020. február 6-án, mely vizsgálat jelentése 2020. február 18-án készült el.

A vizsgálat eredményeképp a polgármester két döntést hozott. Egyrészt büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy a közgyűlés (amely az ügyvezető felett a munkáltatói jogkört gyakorolja) rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát.

A polgármester átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról a közgyűlés dönt.

Dr. Nemény András a közgyűlésen javasolni fogja az új ügyvezető személyének pályázati úton történő megválasztását, valamint további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet