A Médiaworks megvette a Vas Népét is kiadó PLT-t

Ezzel 12 megye napilapja lett a Médiaworksé, több magazinnal és online újsággal együtt.

A PLT és a Mediaworks együtt közel 25 milliárdos árbevétellel és csaknem 1150 munkavállalóval fog rendelkezni. A felvásárlással létrejött új csoport tizenkét megyében (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém, Zala) van jelen megyei lapokkal. Emellett a cég három országos napilapot - Nemzeti Sport, Világgazdaság, Népszabadság - ad ki, valamint magazin portfólió és digitális médiatermékek tulajdonosa.

A megyei lapok adják majd a csoport legnagyobb bevételi forrását, annak több mint 50 százalékát. A PLT-Mediaworks Lapok eladott példányszámának körülbelül 75 százalékát a megyei lapok teszik majd ki.

VB

A Médiaworks vásárlási szándékáról július elején írtunk először A Népszabadság tulajdonosa veheti meg a Vas Népét is kiadó PLT-t 2016. July 04. 19:49 , a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa augusztus elején bólintott Döntött a médiatanács: a Népszabadság kiadójáé lehet a Pannon Lapok Társasága 2016. August 01. 14:38 a vételi szándékra. Alig három nappal később a Gazdasági Versenyhivatal is áldását adta A Gazdasági Versenyhivatal rábólintott az üzletre, a Mediaworksé lesz a Pannon Lapok Társasága 2016. August 04. 14:49 , augusztus végén aztán felröppent a hír, hogy az egész médiabirodalom Fidesz-közeli kezekbe kerülhet Fidesz-közeli cég vásárolja fel a megyei napilapokat? 2016. August 31. 15:32 . A Médiaworks akkor tagadta ezt, azt írták, hogy éppen a PLT megvásárlásával vannak elfoglalva.

Ez az üzlet a mai nap létrejött, kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet