A Népszabadság tulajdonosa veheti meg a Vas Népét is kiadó PLT-t

A jelenlegi tulajdonos és a vevőjelölt már megegyezett, a versenyhivatal előtt van az ügy. Megszűnhet a Fidesz befolyása a megyei lapokban?

Megvenné a Pannon Lapok Társaságát (PLT) a Mediaworks Zrt. - írja az MTI a cég közleményére hivatkozva. Jelezték: a vevő és a PLT jelelegi tulajdonosa, az Ost Holding GmbH. már megállapodott, a Mediaworks hétfőn benyújtotta az ügylet engedélyezésére irányuló kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

A Fidesznek nem adták

A veszprémi székhelyű PLT négy megyében (Vas, Zala, Veszprém és Fejér) öt napilapot, több hetilapot, magazint, reklám- és televízióújságot ad ki, valamint internetes lapokat is működtet. Összesen közel 500 embert foglalkoztat, éves árbevétele 9 milliárd forint.

A Médiaworks régiónkban kevésbé ismert, övék a Népszabadság, a Nemzeti Sport, nyolc megyei napilap, több magazin és internetes újság. 16 milliárdos éves forgalmával és 650 alkalmazottjával a magyarországi médiapiac jelentős szereplője.

A német tulajdonban lévő PLT-t az elmúlt években többször is megpróbálták eladni, eddig sikertelenül. Információink szerint tavaly tavasszal egy Fidesz-közeli, Habony Árpádhoz köthető cég is ajánlatot tett, de ez az üzlet nem jött létre.

Változások jöhetnek

Állítólag Szabó Miklós, a PLT áprilisban hirtelen elbocsátott ügyvezetője Kirúgták a Vas Népét is kiadó PLT egyik ügyvezetőjét 2016. April 14. 10:11 kirúgásának is az volt az egyik oka, hogy a tulajdonosok beleegyezése nélkül készített elő egy adás-vételt.

A versenyhivatal még megvétózhatja az ügyletet azzal, hogy négy újabb megyei lap birtoklásával a Médiaworks túl nagy befolyásra tesz szert a megyei lapok piacán, de úgy tudjuk, a cég erre is felkészült.

Ha megtörténik az adás-vétel, valószínűleg arra is lehet számítani, hogy vége lesz a PLT lapjainál tapasztalt kormánypárti összefonódásoknak Összefonódott a Fidesz a Pannon Lapokkal és a Vas Népével 2014. September 08. 07:58 , ami a lapok színvonalának is jót tenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság