A Népszabadság tulajdonosa veheti meg a Vas Népét is kiadó PLT-t

A jelenlegi tulajdonos és a vevőjelölt már megegyezett, a versenyhivatal előtt van az ügy. Megszűnhet a Fidesz befolyása a megyei lapokban?

Megvenné a Pannon Lapok Társaságát (PLT) a Mediaworks Zrt. - írja az MTI a cég közleményére hivatkozva. Jelezték: a vevő és a PLT jelelegi tulajdonosa, az Ost Holding GmbH. már megállapodott, a Mediaworks hétfőn benyújtotta az ügylet engedélyezésére irányuló kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

A Fidesznek nem adták

A veszprémi székhelyű PLT négy megyében (Vas, Zala, Veszprém és Fejér) öt napilapot, több hetilapot, magazint, reklám- és televízióújságot ad ki, valamint internetes lapokat is működtet. Összesen közel 500 embert foglalkoztat, éves árbevétele 9 milliárd forint.

A Médiaworks régiónkban kevésbé ismert, övék a Népszabadság, a Nemzeti Sport, nyolc megyei napilap, több magazin és internetes újság. 16 milliárdos éves forgalmával és 650 alkalmazottjával a magyarországi médiapiac jelentős szereplője.

A német tulajdonban lévő PLT-t az elmúlt években többször is megpróbálták eladni, eddig sikertelenül. Információink szerint tavaly tavasszal egy Fidesz-közeli, Habony Árpádhoz köthető cég is ajánlatot tett, de ez az üzlet nem jött létre.

Változások jöhetnek

Állítólag Szabó Miklós, a PLT áprilisban hirtelen elbocsátott ügyvezetője Kirúgták a Vas Népét is kiadó PLT egyik ügyvezetőjét 2016. April 14. 10:11 kirúgásának is az volt az egyik oka, hogy a tulajdonosok beleegyezése nélkül készített elő egy adás-vételt.

A versenyhivatal még megvétózhatja az ügyletet azzal, hogy négy újabb megyei lap birtoklásával a Médiaworks túl nagy befolyásra tesz szert a megyei lapok piacán, de úgy tudjuk, a cég erre is felkészült.

Ha megtörténik az adás-vétel, valószínűleg arra is lehet számítani, hogy vége lesz a PLT lapjainál tapasztalt kormánypárti összefonódásoknak Összefonódott a Fidesz a Pannon Lapokkal és a Vas Népével 2014. September 08. 07:58 , ami a lapok színvonalának is jót tenne.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság