Még magabiztosan vezetünk az európai pizzainflációban

A KSH úgy számol, az élelmiszerek ára csak 3,6 százalékkal ment fel egy év alatt.

„Európában már nem Magyarország az inflációkirály” – írtuk december közepén, amikor arról számoltunk be Európában már nem Magyarország az inflációkirály 2023. December 19. 13:02 , hogy Csehországban már magasabb a pénzromlás üteme, mint nálunk.

De azért annyira könnyen nem adjuk a bőrünket.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A pizzákban számolt éves infláció tavaly decemberben az EU-ban átlagosan 5,9 százalék volt – közölte pénteken az Eurostat.

Eurostat

A magyarországi 13,4 százalék ennek több mint a duplája, ami azt is jelenti, sikerült ebben a bajnokságban megtartanunk az első helyünket Tényleg, mennyibe kerül most egy pizza? – Újabb inflációs mutatóban vagyunk Európa-elsők 2023. February 09. 09:13 . Minket Luxembourg (+11.3%) és Lettország (+10.6%). követ. 283792

A „leggyengébben” Hollandia teljesített, ahol az éttermi pizzák átlagára, ha kicsivel is (0,9%), de csökkent.

A KSH szintén a mai napon jelentette be a hivatalos inflációs adatokat.

Ezek szerint 2024. januárban a fogyasztói árak átlagosan 3,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Ezek szerint:

Az élelmiszerek ára 3,6%-kal nőtt, ezen belül leginkább a cukoré (38,2%), az alkoholmentes üdítőitaloké (14,6%), a csokoládé és kakaóé (14,1%), a büféáruké (12,7%), valamint a sertéshúsé (10,0%). A termékcsoporton belül a liszt ára 19,0, a tojásé 17,8, a sajté 15,6, a vaj és vajkrémé 13,8, a száraztésztáé 13,2, a tejé 10,2%-kal csökkent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság