Még nem lehet teljes kapacitásra kapcsolni a százhalombattai finomítót

Minimum három napos csúszás lesz a teljes kapacitás péntekre tervezett elérésében.

Tovább csúszik a Mol százhalombattai Dunai Finomítójának újraindítása, mert a legutóbbi nyomáspróbán újabb műszaki gond akadt – tudta meg az Index . A portál úgy tudja, hogy a csütörtöki nyomáspróbán újabb repedést találtak a szakemberek a rendszerben, így újabb, minimum három napos csúszás lesz a teljes kapacitás péntekre tervezett elérésében.

A finomító körülbelül 55 százalékon üzemelt sokáig, miután a nyári tervezett karbantartási folyamat közben olyan meghibásodást észleltek, ami miatt újabb javításokra volt szükség – emlékeztet az Index. A nyári leállás és az OMW swechati finomítójának szintén akkori leállása idején felszabadították az ország stratégiai üzemanyagkészletének egy részét is, amelyet még nem töltöttek vissza.

Az elmúlt napokra egyre komolyabb üzemanyag-ellátási zavar alakult ki Magyarországon, a független kutak két hete alig kapnak üzemanyagot a Moltól, de már az olajvállat saját kútjainál is hiány alakult ki. Az ársapka miatt import üzemanyag nem érkezik. „A kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára két napja ezzel kapcsolatban az Indexnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek