Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még szorosabb lett az együttműködés a közterület-felügyelet és a szombathelyi állatvédők között

Együttműködési megállapodásokat kötött a Közterület-felügyelet szombathelyi civil állatvédő szervezetekkel.

A szombathelyi Közterület-felügyelet, mint Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala állatvédelemmel is foglalkozó belső szervezeti egysége együttműködési megállapodásokat kötött három civil állatvédő szervezettel, az Állatvédők Vasi Egyesületével, a Kutyamenhely Alapítvánnyal, valamint a Fekete István Állatvédő Egyesülettel - közölte a szombathelyi Polgármesteri Hivatal.

A megállapodások alapvetően a következő témaköröket érintik:

 • Az eddigihez képest hétköznap 4 órával tovább áll rendelkezésre a Közterület-felügyeleten belül működő Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat, így már 8-20 óra között tudják ellátni feladatukat (pl. kóbor kutya befogása). Hétvégén ugyanezt a civil szervezetek végzik, a Közterület-felügyelet utólag veszi át tőlük a kóbor állatokat és teszik meg a szükséges intézkedéseket.
 • A Közterület-felügyelet és a fenti civil szervezetek kölcsönösen segítik egymást az állatok örökbefogadásában, valamint a befogott állatok gazdáinak felkutatásában.
 • Lehetőség nyílik a Közterület-felügyeletnél elhelyezett állatoknak való tárgyi adományozásra: a civil szervezeteken keresztül lehet például állateledelt felajánlani a befogott kóbor kutyáknak.
 • A túlszaporulat elleni küzdelemben a civil állatvédő szervezetek segítik az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat munkáját, elsődleges cél, hogy ivartalanított szuka kutya kerüljön örökbeadásra.
 • A jegyzői hatáskörbe utalt hatósági eljárásban hozott döntés során, az eljárásban érintett állatok elhelyezésében segítséget nyújtanak a civil szervezetek.
 • A megállapodások aláírása alatt jelen volt Szuhai Viktor, állatvédelmi feladatokért is felelős tanácsnok.

  Együttműködési megállapodásokat kötött a Közterület-felügyelet szombathelyi civil állatvédő szervezetekkel
  Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra