Még több erőforrást, még nagyobb szigort vetnek be az illegális hulladéklerakókkal szemben Szombathelyen

Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a Parkerdőben? – kérdeztük egy olvasónk levele kapcsán. Most pedig választ kaptunk a városházáról.

Elkeserítő látvány fogadja a helyieket most már heti rendszerességgel a szombathelyi Parkerdőben: törmelékek, bútorok, veszélyes hulladék és egy csomó szemét. Pedig ők törekszenek a rendre és tisztaságra, de mindez hiábavaló, egyre inkább elfajulnak a dolgok – írtuk Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a szombathelyi Parkerdőben? 2020. September 22. 07:46 egy olvasói panasz kapcsán. A probléma viszont nem új keletű, már hosszú ideje küzdenek a Parkerdőben a szemetelőkkel és az illegális szemétlerakókkal nemcsak a helyiek, hanem a hatóságok és a városvezetés is.

Valaki gondolt egyet és lomtalanított a szombathelyi Parkerdőben
Ilyen állapotok uralkodtak pénteken a Parkerdőben. | Még több képért kattints!
Olvasó

Cikkünk kapcsán felkerestük a városházát is, Németh Ákos tanácsnok pedig a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

„A városvezetés kiemelt figyelmet fordít a Parkerdőre. Amint lehetőségünk adódott, zéró toleranciát hirdettünk az illegális hulladéklerakással kapcsolatban, ezért nekiálltunk megoldani ezt az évtizedek óta fennálló problémát. Megszerveztük a rendőrség, a polgárőrség, az erdészet, a városvezetés, a mezőőrség, a közterület-felügyelet, illetve a SZOVA Zrt. együttműködését, amelynek eredményei közé tartozik számos előállítás, bírság, feljelentés. Továbbá már meglévő illegális hulladéklerakókat számoltunk fel, illetve szemléletformáló kampányt is indítottunk a szemetelés ellen, amely nemcsak a Parkerdőre, hanem az egész megyeszékhelyre kiterjed. Fejlesztettük az infrastruktúrát, kamerarendszert építettünk ki, létrehoztunk egy gyorsreagálású csoportot a tettenérésre, a hatóságok pedig folyamatosan egyeztetnek az érdekelt civil felekkel is. Legutóbbi intézkedésünk az volt, hogy lezártuk a gépkocsi-forgalom elől az Erdei iskola út egy szakaszát, ezzel is ellenőrizhetőbbé téve a kérdéses területet.

Azt tudjuk ígérni, hogy még több erőforrást, még nagyobb szigort vetünk be a helyzet végleges rendezése érdekében.

A konkrét üggyel kapcsolatban a Parkerdőben élők képviselői már értesítést is kaptak, a kameraáthelyezésről, hiszen folyamatosan figyeljük a kérdéses helyszínt. Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy az illegálisan kihelyezett szemetet hetente kétszer szállítják el a város munkatársai, a nyugat.hu-n közzétett cikk megjelenésének idejében a képeken látható szeméthalmok már nem voltak ott.

Múlt héten A SZOVA Zrt.-vel közösen megkezdtük a felmérést az itt élő polgárok igényeivel kapcsolatban, továbbá minden érintett féllel egyeztetünk, hogy az itt élők hulladékkezelését végleges és megnyugtató módon megoldjuk.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet