Megalakult a közmédia választási irodája

Azt is figyelik, hogy a hírműsorokban kiegyensúlyozott arányban legyenek szerepeltetve a pártok.

A közmédia az európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselők választására tekintettel megalakította a Közmédia Választási Irodát (KVI), melynek elnöke Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a szerdán létrejött iroda feladata annak felügyelete, hogy a közmédia valamennyi médiatartalom-szolgáltatása a kampány és a választások ideje alatt megfeleljen a jogszabályi rendelkezéseknek és a Közszolgálati Kódex előírásainak.

A KVI azt felügyeli, hogy a közmédia a politikai reklámokat jogszerű és a választási esélyegyenlőséget biztosító módon teszi közzé, emellett a választással összefüggő hír- és tájékoztató műsorokban a kiegyensúlyozott arányoknak megfelelő szereplési elosztást és megjelenítést is figyeli - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet