Megérkezett Nagy-Kuglicz Kata különleges kerekesszéke

A szombathelyi mozgássérültnek mindig nagy tervei voltak.

Megjött a székecském !!! Quickie RGK Match point titán. Gyönyörű metál fénnyel , hihetetlenül könnyű!!! Megjött a várva várt tenisz Kerekesszékem !!! Hálásan köszönöm mindenkinek, akiközre működött benne ! Hatalmas öröm és hála MINDENKINEK !!! Szponzoraimnak hálás vagyok !!! És mindenkinek, aki adományozott !!! Edzőmnek Bor Péternek a támogatását külön köszönöm illetve verseny társamnak Farkas Attilának a segítségét közben járását !!! Köszönöm szépen !!! Hihetetlenül boldog vagyok !!!!

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Mindez Nagy-Kuglicz Kata Facebook-bejegyzésében olvasható, és mi is vele örülünk, már csak azért is, mert annak idején lapunk is felhívta a figyelmet Speciális kerekesszékre gyűjt a szombathelyi Nagy-Kuglicz Kata 2022. August 24. 14:48 , hogy speciális kerekesszékre gyűjt a szombathelyi mozgássérült.

Ezek szerint sikerült a nagy terv!

Ahogy azt mi is megírtuk Speciális kerekesszékre gyűjt a szombathelyi Nagy-Kuglicz Kata 2022. August 24. 14:48 , Nagy-Kuglicz Kata hét éve dolgozott a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, amikor 2015-ben párjával nyaralni mentek Egyiptomba. Az akkor 35 éves, mentőtiszti képzésének utolsó évében járó Kata élete ezen a nyáron, egy szafarin változott meg gyökeresen.

Gépjárművük két bukkanón hajtott át, a kocsi hátuljában – egy fapadon – ülő Kata az elsőnél „felrepült”, a másodiknál a kemény felülethez csapódott. Elmondása szerint a 12-es háti csigolyája a két erő találkozása nyomán „kompressziósan széttörött”. Azonnal lebénult.

Némi viszontagság után Budapesten Csókay András műtötte meg. Ezt követően hosszú rehabilitációs időszak következett Budapesten, Hévízen és Bécsben. Később a gerincvelőjébe ültetett peacemakernek az addig használt kábító-fájdalomcsillapítók jó részét elhagyhatta, és négy évvel ezelőtt sportolni kezdett.

Nagy-Kuglicz Kata még a régi székével.
Nagy-Kuglicz Kata

Kezdetben kosárlabdázott, aztán teniszezni kezdett, emellett a szombathelyi ELTE képalkotó szakán festészetet és grafikát tanult.

„A kezdés a legnehezebb, amikor csak állsz, illetve egy helyben ülsz még, és várod az ütést. Tehát nulla sebességből kell a labda után kerekezni. De utána az ember egyfolytában svungban van, soha nem áll meg, odaperdül a székkel ahová kell, üt, és ugyanazzal a lendülettel már fordul is vissza vagy oldalt. Ez a felvett sebesség miatt már sokkal könnyebb”

- olvasható a 24.hu néhány hónappal korábban megjelent interjújában, amelyben Nagy-Kuglicz Kata részletesen beszél a balesetéről, az újrakezdés nehézségeiről, a sportról, a kerámiázásról, és arról, hogy egy gyermek örökbefogadását tervezi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód