Meghalt a divatvilág egyik királynője

Vivienne Westwood 81 éves volt.

Míg néhány évvel ezelőtt le lehetett volna írni azt, hogy a csütörtöki napon a férfiak Pelét Meghalt Pelé 2022. December 29. 20:22 , míg a nők Vivienne Westwoodot gyászolták, ma már nem szabad ilyen nagy bakit elkövetni.

Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a tegnapi nap nemcsak a labdarúgás, de a divatvilág fekete napja is volt.

A 81 éves korában elhunyt Vivienne Westwoodot a BBC a „brit divat királynőjé”-nek” nevezi, és a hölgy rá is szolgált erre a címre.

Westwood a punk majd a new wave korszakban tett szert hírnévre, hogy később számos világsztár ruhatáráról és a stílusáról gondoskodjon, közben mindig ügyelt arra is, hogy meglepje, ne adj isten sokkolja a világot.

Vivienne Westwood
Wikipédia

Eredetileg általános iskolai tanárként dolgozott, aztán a londoni King’s Roadon nyitott ruhaüzletet akkori partnerével, Malcolm McLarennel. Ez utóbbi nem mellesleg a Sex Pistols punkzenekar menedzsere volt. Amikor a zenekar elkészítette fotóit 1976-ban, Westwood és McLaren terveit viselve váltak híressé.

Az első egyéni divatbemutatója 1981-ben volt, amit aztán számtalan egyéb követett.

A kétezres évektől esküvői ruhákat is vállalt, emlékezetes volt például a Dita Von Teese lila szerelése, amelyben a modell kimondta az igent Marilyn Mansonnak.

Vivienne Westwood kreálmányai megjelentek a Szex és New York filmben is.

Munkásságáért 2006-ban megkapta a brit „dame” címet, amely a női megfelelője a lovagnak.

Westwood „békésen, családi körben” zárta le tegnap örökre a szemét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű