Lövések dördültek Szentpéterfánál, az osztrák-magyar határon - Fotókkal frissítve

A csempész Magyarország felé menekült.

Frissítés 2

Osztrák rendőrségi jelentés szerint nincsenek sérültjei a reggeli lövöldözésnek. Azt írják, a Magyarország felől érkező autó nem állt meg az ellenőrzésnél, az egyik osztrák katonának el kellett ugrania előle. A jármű ezek után egy osztrák földúton menekült, majd letért az útról.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az autóban 12 illegális menekültet találtak és egy moldáv nemzetiségű férfit, aki gyaníthatóan az egyik embercsempész.

A másik csempésznek sikerült elmenekülnie magyar területre. Ő adta le a lövéseket az osztrák katonák irányába.

Frissítés

Információink szerint az embercsempész a volt szentpéterfai határőrlaktanyába menekült, a TEK körbevette az épületet. Egyelőre nincs információ arról, hogy van-e sérültje a reggeli lövöldözésnek.

Nem hivatalos helyszíni információink szerint a rendőrök elfogtak egy másik embercsempészt is, aki belefutott a lövöldözés miatti rendőri készültségbe. A rendőrség közleménye szerint 14 szír állampolgár ült a moldáv sofőr vezette autóban. A menekültek visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a moldáv férfi ellen eljárást indítanak.


Korábban írtuk:

Lövéseket adtak le az osztrák katonákra hétfőn a burgenlandi Monyorókeréknél (Eberau) egy határellenőrzés során a magyar oldalról. Egy csempész áttörte a határátkelőt és tüzet nyitott - írja a Heute.at.

Horváth Zsolt

Michael Bauer ezredes, a védelmi minisztérium szóvivője a Twitteren bejelentette, hétfőn tűzváltás volt az eberau-i határátkelőnél. A buszsofőr kikerülte az irányítást és elmenekült. "A katonák üldözőbe vették őket, rájuk lőttek. Senki nem sérült meg, a lövöldöző Magyarországra tudott menekülni" - áll a lap által idézett közleményben.

Horváth Zsolt

Január elején egy magyar rendőr adott le lövéseket a harkai határátkelő közelében egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni őt.

Horváth Zsolt

Szentpéterfát rendőrök zárták le, információink szerint a TEK is a helyszínen van.

Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek, ha választ kapunk, azt természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sokkoló