Lövések dördültek Szentpéterfánál, az osztrák-magyar határon - Fotókkal frissítve

A csempész Magyarország felé menekült.

Frissítés 2

Osztrák rendőrségi jelentés szerint nincsenek sérültjei a reggeli lövöldözésnek. Azt írják, a Magyarország felől érkező autó nem állt meg az ellenőrzésnél, az egyik osztrák katonának el kellett ugrania előle. A jármű ezek után egy osztrák földúton menekült, majd letért az útról.

Az autóban 12 illegális menekültet találtak és egy moldáv nemzetiségű férfit, aki gyaníthatóan az egyik embercsempész.

A másik csempésznek sikerült elmenekülnie magyar területre. Ő adta le a lövéseket az osztrák katonák irányába.

Frissítés

Információink szerint az embercsempész a volt szentpéterfai határőrlaktanyába menekült, a TEK körbevette az épületet. Egyelőre nincs információ arról, hogy van-e sérültje a reggeli lövöldözésnek.

Nem hivatalos helyszíni információink szerint a rendőrök elfogtak egy másik embercsempészt is, aki belefutott a lövöldözés miatti rendőri készültségbe. A rendőrség közleménye szerint 14 szír állampolgár ült a moldáv sofőr vezette autóban. A menekültek visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a moldáv férfi ellen eljárást indítanak.


Korábban írtuk:

Lövéseket adtak le az osztrák katonákra hétfőn a burgenlandi Monyorókeréknél (Eberau) egy határellenőrzés során a magyar oldalról. Egy csempész áttörte a határátkelőt és tüzet nyitott - írja a Heute.at .

Horváth Zsolt

Michael Bauer ezredes, a védelmi minisztérium szóvivője a Twitteren bejelentette, hétfőn tűzváltás volt az eberau-i határátkelőnél. A buszsofőr kikerülte az irányítást és elmenekült. "A katonák üldözőbe vették őket, rájuk lőttek. Senki nem sérült meg, a lövöldöző Magyarországra tudott menekülni" - áll a lap által idézett közleményben.

Horváth Zsolt

Január elején egy magyar rendőr adott le lövéseket a harkai határátkelő közelében egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni őt.

Horváth Zsolt

Szentpéterfát rendőrök zárták le, információink szerint a TEK is a helyszínen van.

Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek, ha választ kapunk, azt természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Sokkoló