Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megkapta az engedélyt a Gellérthegyi Sikló

A főváros látványberuházása mögött egy Vas megyei vállalkozó is felbukkan.

Lapunk az utóbbi időben többször foglalkozott Hamarosan elkezdi építeni a Vas megyei vállalkozó a Gellért-hegyi siklót August 20. 18:53 Gellérthegyi Sikló ügyével. Egyrészt mert a fővárosba tervezett beruházás önmagában is érdekes, másrészt mert a projekt húzónevei között ott van Kreinbacher József, akit a Vas megyeiek leginkább a Somló hegyi borászatáról ismertnek.

A Népszava most arról ír, hogy a terv megkapta a legfontosabb engedélyt, a környezetvédelmit, így most már gyakorlatilag semmi akadálya nincs magának az építésnek.

A Gellérthegy

Az elsősorban a turizmust szolgáló különleges közlekedési eszköz látható lesz majd a Dunáról, a történelmi belvárosból, a pesti rakpartról is, így jelentősen megváltoztatja magának a Gellérthegynek a látképét is, amit sokat kritizáltak korábban.

A sikló Hegyalja útról indul majd és a Citadelláig viszi fel az utasokat, részben alagútban, részben a föld felett.

A beruházás mögött részben a főváros, részben a Gellérthegyi SIKLÓ Kft. áll. Ez utóbbiban van tulajdonrésze Kreinbacher Józsefnek, aki feltehetően a Metál Hungária Holding Zrt. cégén keresztül vesz részt a beruházásban.

Kreinbachernek a sikló projektben betöltött szerepéről még korábban ezt írta a Telex.hu :

"A Vas megyei szakember cége szinte megkerülhetetlen a gyártócsarnokok, raktárak, áruházláncok és más ipari épületek tetőinek és homlokzatainak megépítésében. Ebből az is következhetne, hogy ő inkább az építési tudását hozza, de mégis úgy tűnik, hogy ő a projekt vízionáriusa, neki vannak a legnagyobb szabású álmai. "

A Gellérthegyi Sikló útvonala
Facebook/Vitézy Dávid

A szombathelyi székhelyű Metál Hungária Holding Zrt. egyébként két héttel ezelőtt jelentette be, hogy 6,5 milliárd forint névértékben hajtott végre sikeres kötvénykibocsátást 6,5 milliárdos kötvénykibocsátást hajtott végre egy szombathelyi cég November 12. 19:29 .

Lapunk a Gellérthegyi Sikló projekttel kapcsolatban megkereste a Metál Hungáriát, ahonnan későbbre ígértek válaszokat.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra