Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megkezdődött a szombathelyi fegyveres dohányboltrabló, egykori halálraítélt pere

A Szombathelyen álnéven élő férfi ismerőseinek azt hazudta, hogy 21 éves korában meghalt a kislánya, pedig ő maga kínzott és ölt meg akkor egy gyereket.

Megkezdődött Szombathelyen a többszörösen büntetett előéletű, 1988-ban kötél általi halálra ítélt  K.A. előkészítő tárgyalása. Ezúttal életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és fegyveresen elkövetett rablás bűntette a vád.

Frissítés: Távkapcsolattal kezdődött az előkészítő tárgyalás Szombathelyen. A vádlott kérte dr. Varga Roland bírót, hogy a sajtó mellőzésével folytatódjon a tárgyalás, mivel őt a sajtóban megjelentek miatt (gyermekgyilkosság) súlyos atrocitások érték a börtönben, ahol az orrát is eltörték. (Emiatt eljárás is indult.)
Rablásért áll bíróság elé a korábban gyermekgyilkosságért halálra ítélt férfi Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A bíró elutasította a kérvényt. A tárgyaláson a sértett nem jelent meg. Az ügyész 10 évet kért az újabb bűncselekmény miatt az életfogytiglani büntetését töltő vádlottra. A férfi az előkészítő tárgyaláson lemondhat a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ekkor 10 évet kap és feltételesen bocsátható szabadlábra. K.A. jelenleg az ügyvédjével egyeztet telefonon, a bíró szünetet rendelt el.

Rablásért áll bíróság elé a korábban gyermekgyilkosságért halálra ítélt férfi Szombathelyen
TM/Nyugat.hu
Korábban írtuk: A TEK által elfogott férfiről mi is megírtuk Halálra ítélték a 80-as években a Szombathelyen nemrég elfogott fegyveres trafikrablót 2018. November 29. 20:09 , hogy ki is ő valójában. Beszéltünk a volt szomszédaival, akik csak az álnevét ismerték és azt a fedősztorit, hogy a kislánya autóbalesetben halt meg a férfi 21 éves korában. Azt már nem sejthették a szomszédok, hogy amikor erről beszélt elérzékenyülve, akkor egy 11 éves kislány képe lebeghetett a szeme előtt, akit autójával erdőbe vitt, megkínzott, meggyilkolt, majd lemeztelenítve patakba dobott. A férfi már korábban is próbált erőszakkal közösülni.
Kötél általi halálra ítélték a 11 éves kislányt meggyilkoló K. Aladárt
TM/Nyugat.hu

A vád szerint, az 53 éves vádlott 2018. november 20. napján 21:30 óra körüli időben kerékpárral érkezett a Szombathely, Sárvár utca 1. szám alatt üzemeltetett Nemzeti Dohánybolthoz. A vádlott a kerékpárt a közeli autómosónál hagyta, a nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővette a gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte.

A sértett közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A vádlott ennek ellenére 21  cm távolságból arcon lőtte az általa korábban vásárolt gáz- és riasztófegyverrel a szemüveget viselő sértettet, és ismét felszólította őt a pénz átadására. A sértett, akinek csípett és könnyezett mindkét szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig sürgetve és szidalmazva követte őt, többször megütötte a sértett hátát, nyakát és arcát.

A kegyelemben részesített gyilkos utolsó publikus képe 2018-ból, egy szombathelyi trafikból
TM/Nyugat.hu

Amikor a sértett már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította a sértettet, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta őt. A folyamatosan könnyező sértett felállt, odament a pénztárgéphez, és elkezdte a vádlottnak átadni a bankjegyeket. A vádlott a sértett által átadott és az általa a pénztárgépből kivett pénzt egy fehér színű nejlontáskába tette.

A vádlott ezt követően elindult a boltból, azonban észlelte a sértett tulajdonát képező mobiltelefont, amit felvett, hogy elvigye. Ekkor a sértett megkérte a vádlottat, hogy ne vigye el a telefont. Miután a sértett megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, a vádlott visszadobta a pultra a telefont, majd a helyszínről elmenekült, és kerékpárral visszatért a Szombathely, Kisfaludy Sándor utcában lévő lakóhelyére. A vádlott összesen 185.655 forintot tulajdonított el. A vádlott a bűncselekmény elkövetése előtt néhány héttel vásárolta meg az általa használt gáz-és riasztópisztolyt, valamint a maszkot. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére, a sérüléseket okozó eszközre az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége fennállt.

A Vas Megye Főügyészség a vádlottat, mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, a Kaposvári Katonai Bíróság 1989. február 21. napján jogerőssé vált ítéletével aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. A halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, melyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

A vádlottnak egy újabb elítélése miatt 2018. október végén kellett volna a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe bevonulnia, de ennek nem tett eleget, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra