Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az új PSA motorok sorozatgyártása a szentgotthárdi Opel gyárban

Az új PSA fejlesztésű háromhengeres benzines turbó motorok gyártását egy 38 millió eurós - több mint 12 milliárd forintos - beruházásnak köszönhetően kezdték meg.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez azt is jelzi, hogy a francia tulajdonos hosszú távon számít a szentgotthárdi gyár dolgozóinak munkájára - mondta Szentgotthárdon a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente a mai napon. Mint mondta, az autóipar - amely hazánkban több tízezer embernek ad munkát - a magyar gazdaság egyik húzóágazata, ezen belül pedig a Szentgotthárdon működő Opel gyár "zászlóvivőnek" számít.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára
MTI/Varga György

A jelenleg is folyamatban lévő beruházások megvalósulása után a magyar autóipar teljesítménye eléri az évi tízezer milliárd forintot - tette hozzá.

Megkezdődött az új PSA motorok sorozatgyártása a szentgotthárdi Opel gyárban
MTI/Varga György

Yann Vincent, a PSA Group alelnöke kiemelte, hogy az új PureTech háromhengeres turbó motorok sorozatgyártásának megkezdése fontos lépés a PSA cégcsoport életében, sokat várnak Szentgotthárdon készülő motoroktól, amelyeknek kategóriájukban piacvezető szerepet szánnak.

A fejlesztéseknek azonban napjainkban a technológiai fejlődés és a hatékonyság növelése mellett a költségek csökkentését is szolgálniuk kell - mondta, majd hozzátette, hogy 700 euróval kívánják csökkenteni minden egyes PSA által gyártott jármű előállítási költségét.

Magyar Levente, (b) Yann Vincent, a PSA alelnöke (k) és Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója
MTI/Varga György

Elmondta, hogy 2019-től költségcsökkentés miatt nem hoznak be kínai gyártású motorokat, bíznak az Opel-gyárakban végrehajtott fejlesztések sikerességében.

Kiemelte, hogy Szentgotthárdon komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a motorgyártás területén, az évi 350 ezer darabos gyártási kapacitás pedig azt jelenti, hogy terveik szerint a Rába-parti városban készült motorokat számos, a PSA által gyártott Opel, Peugeot és Citroen modellbe építik majd be.

Az új motorok blokkjai
MTI/Varga György

Grzegorz Buchal, a szentgotthárdi gyár igazgatója felidézte, mérnökeik és szakembereik úgy dolgoztak az új motorok gyártásának előkészítésén, majd kezdték meg a próbaüzemet és tették lehetővé a sorozatgyártás megindítását, hogy közben folyamatos volt a gyártás a többi üzemrészben.

Magyar Csaba, a fejlesztési részleg vezetője ismertette az új háromhengeres 110 és 130 lóerős, alacsony fogyasztású és környezetkímélő motorok műszaki paramétereit. Elmondta, hogy egyetlen tankolással akár ezer kilométer távolságot is meg lehet majd tenni azokkal az autókkal, amelyeket az új PSA motorok hajtanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra