Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megnyitotta a határait Észtország és Litvánia, de csak feltételekkel

További lazításokat is bevezettek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lazultak a beutazás szabályai Észtországba és Litvániába. Június elsejétől a kötelező kéthetes karantén csak azon országok állampolgáraira vonatkozik, ahol a fertőzöttek száma meghaladja a százezer emberre jutó 15 esetet – írja az MTI.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A két balti ország határai az uniós tagállamok, a schengeni övezethez tartozó országok és Nagy-Britannia állampolgárai előtt nyíltak meg. Jelenleg 24 állam polgári számára kötelező beutazások a kéthetes karantén, a listájukat hetente frissítik.

Minkét országban több lazítás is életbe lépett: engedélyezték többek között a legfeljebb százfős beltéri rendezvényeket a távolságtartásra és higiéniára vonatkozó szabályok betartásával. Litvániában ezen felül maximum 300 fős kültéri rendezvényeket is lehet tartani, ha a résztvevők maszkot viselnek.

A 2,8 millió lakosú Litvániában eddig 1678 fertőzöttet jelentettek, akik közül 70-en hunytak el. Az 1,3 millió lakosú Észtországban 1870 a regisztrált fertőzöttek száma és a járvány 68 ember életét követelte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés