Megszökött a házi őrizetből egy sárvári férfi

Nem volt jó ötlet.

A Sárvári Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2022 júliusában azért, hogy a büntetőeljárás alól kivonja magát, a rablás bűntette miatti nem jogerős elítélést követően elrendelt bűnügyi felügyeletének tartama alatt ismeretlen helyre távozott a számára kijelölt sárvári lakásból – áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

Ezzel megszegte a kényszerintézkedés szabályait. A vádlottat a rendőrök 2022 szeptemberében elfogták és őrizetbe vették.

A büntetőjogi szabályozás szerint fogolyszökést követ el az is, aki abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát, a bűnügyi felügyelet tartama alatt a számára meghatározott területet, lakást, egyéb helyiséget, intézményt, vagy ahhoz tartozó bekerített helyet a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elhagyja – írja az ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását, és közügyektől való eltiltást indítványozott, büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek