Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszólalt a Törőcsik Mari hamvait szentelő pap

A művésznő hitvallásáról és telefonos „gyónásairól” is beszélt.

Szoros kapcsolatot ápolt egymással Törőcsik Mari és Bokros Levente atya. A Nógrád megyei Cserhátszentiván lelkipásztorként szolgáló pap évtizedekkel ezelőtt ismerte meg a művésznőt. A Törőcsik Mari hamvait szentelő pap most a Borsnak beszélt a művésznő vallásosságáról.

Bokros Levente atya a Kortársaink című sorozat eseményein számos művészt vendégül látott, köztük Törőcsik Marit is. Azt is elárulta, hogy „zokszó nélkül viselte, hogy így nevezem: Mariska. Sokakat a vezetéknevükön szólított és csak egy maréknyi emberrel volt bizalmasabb. Engem például Leventének nevezett. Meg persze, szélhámosnak és szerencsétlennek” – idézte fel a lapnak a pap.

Stekovics Gáspár

Az atya és a művésznő mindvégig tartották a kapcsolatot, amikor ugyanis nem tudtak személyesen találkozni, telefonon beszéltek. Ezek a társalgások gyónásra emlékeztettek, de a színésznő mindig figyelt arra, hogy ilyenkor se pletykálkodjon.

A színésznő életét a pap szerint egyetlen örök rendezőbe, Istenbe fektetett hite határozta meg. Bokros Levente atya szerint Törőcsik azzal is tisztában volt, hogy Istennek köszönheti a tehetségét: „Ő csak élt vele, vagyis a talentum hitben való gondozása volt az elsődleges istenképe.”

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra