Figyelem, megszűnik az Erzsébet-utalvány

Még jövőre beváltják őket, de a forgalmazásnak már most vége.

A 2019. január 1-jétől hatályos adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ettől az időponttól kezdődően mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti

– olvasható a zrt. közleményében.

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig.

Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető.

Az Erzsébet-utalvány – számos más formátum mellett – a cafeteria rendszer radikális átalakításának áldozata.

A jövőben gyakorlatilag egyetlen cafeteria lehetőségként a Szép-kártya marad meg.

Nemcsak az alkalmazottak esnek el egy újabb bevételtől, de a nyugat-dunántúli nagyvállalatok sem örülnek az új rendszernek, ugyanis eggyel kevesebb eszközük van a dolgozói motivációra, a munkaerő megtartására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság