Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ingyenes parkolás megszűnése után is tele van a szombathelyi belváros autókkal

A belvárosi fizetős helyeken nem történt nagy változás, az ingyenes parkolókban viszont annál inkább.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az április 6-ai kormányrendelet Holnaptól mindenhol ingyenes a parkolás az egész országban April 05. 14:14 óta az egész országban mindenhol ingyenessé tették a parkolást, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést. Akkor határozatlan időre hozták meg a döntést.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az országgyűlés június 16-án Egyhangúlag elfogadta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt June 16. 12:29 fogadta el a vészhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, így hatályon kívülre helyezték a fizetős parkolás megszüntetését.

Habár szerda óta újra elindulhattak volna a parkolóórák, Szombathelyen a SZOVA csak másodikától tette újra fizetőssé a parkolást.

Készítettünk egy összehasonlítást arról, hogyan változott a parkolás Szombathely fizetős és nem fizetős, belvároshoz közeli parkolóiban.

A fizetős helyeken nagyjából sehogy.

A várakozásokkal ellentétben a belvárosi parkolók nem lettek kevésbé zsúfoltak, mint az ingyenes érában. Ezeket a helyeket feltehetően azok foglalják el, akiknek dolguk van a centrumban, vagy itt laknak, ezen pedig az sem változtat, hogy újra fizetni kell a helyért.

Szelestey László utca - Dr. Pável Ágoston sétány

Június 30.
Kiss Tamás
Július 2.
Kiss Tamás

Berzsenyi Dániel tér

Június 30.
Kiss Tamás
Július 2.
Kiss Tamás

Szelestey László utca vége

Június 30.
Kiss Tamás
Július 2.
Kiss Tamás

Érdekes módon az Uránia belső udvar kivétel. Itt sokkal nehezebb volt helyet találni, amíg ingyen lehetett parkolni.

Uránia belső udvar

Június 30.
Kiss Tamás
Július 2.
Kiss Tamás

A belvároshoz közeli, de már ingyenes parkolókban, mint amilyen az MMIK-nál is van, már sokkal szembetűnőbb a változás.

Az ingyenes parkolás ideje alatt jóval kevesebben használták ezeket, most viszont, hogy újra fizetni kell, megint egészen csábító az a plusz 5 perc gyaloglás.

Az MMIK parkolója

Június 30.
Kiss Tamás
Július 2.
Kiss Tamás

Augusztus 1-jétől egyébként újabb változások Szombathelyen emelkednek a parkolási díjak – lesz 2 óra ingyen parkolás is, de kicsit másként June 24. 07:25 várhatóak a szombathelyi parkolásban. Emelkednek a díjak és jön az ingyenes 2 óra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés