Megszüntették az erkölcsrendészetet Iránban

Az országban azóta tartanak a tiltakozások, hogy az erkölcsrendészet őrizetében meghalt egy 22 éves iráni kurd nő, Mahsza Amini.

Iránban az illetékes hatóságok megszüntették az erkölcsrendészetet – jelentette be Dzsafar Montazeri iráni főügyész.

Az Isna félhivatalos helyi hírügynökség beszámolója szerint Montazeri azt mondta, "az erkölcsrendészetnek semmi köze az igazságszolgáltatáshoz, és azok szüntették meg, akik létrehozták" . A főügyész szombat este a síita vallás legszentebb helyén, Kum városában beszélt erről.

A közel-keleti országban tiltakozásokat váltott ki egy 22 éves iráni kurd nővel, Mahsza Aminivel szembeni bánásmód, akit az erkölcsrendészet tartóztatott le, mert szerintük megsértette az Iszlám Köztársaság szigorú öltözködési szabályait; a nő az őrizetben meghalt.

Az országban szeptember közepe óta tartanak a kormányellenes tiltakozások, amelyeknek ellenzéki csoportok szerint már több mint 300 halálos áldozata van.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek