Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megtízszerezte bevételét a kínai vakcina-beszerzésben közvetítő magyar cég

Az üzleti sikert egy dolgozóval érték el.

Nehezen érthető, miért kellett közvetítőt beiktatni a magyar és a kínai fél közé - írja a Magyar Narancs – miután kiderült, a kínai Sinopharm vakcina beszerzéséről egy magyar közvetítő céggel, a Danubia Pharma Kft.-vel kötött megállapodást január 29-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A közzétett szerződésekből kiderült, hogy az összes koronavírus elleni oltóanyag közül messze a kínai vakcináért fizetett a legtöbbet a magyar állam, adagonként 30 eurót. 5 millió adagot (2,5 millió ember beoltásához elegendő mennyiséget) rendeltünk a Sinopharmból, a teljes vételár tehát 150 millió euró, körülbelül 55 milliárd forint.

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető éves beszámoló alapján az mfor.hu azt írja, hogy 2020-ban remek érvet zárt a Danubia Pharma: a cég 3,4 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el, ami majdnem 10-szerese az előző évi 362 milliós bevételnek. Mint írják, a 2019-es nulla forint után a 2020-as bevételeik zöme külföldön értékesített termékek árbevétele; 3,1 milliárd forintot könyveltek el ilyen tevékenység nyomán. És mindezt - az mfor.hu cikke szerint - egyetlen dolgozóval sikerült elérni.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra