Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Menesztették Czunyiné Bertalan Juditot, a köznevelési államtitkárt

Helyette Palkovics László lett az oktatásért felelős államtitkár. A miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levele lehet a háttérben.

Távozott a köznevelési államtitkári posztról Czunyiné Bertalan Judit, akinek helyére Palkovics László, a felsőoktatásért felelős államtitkár került. Balog Zoltán miniszter sajtótájékoztatót tartott szombaton, ott jelentették be Czunyiné távozását posztjáról, ezentúl a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként.

Palkovics László (balról) Horváth Péter, Balog Zoltán és Czunyiné Bertalan Judit - egy korábbi sajtótájékoztatón
MTI/Marjai János

Az Index szerint az lehet a háttérben, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnázium oktatóinak nyílt levele akkora indulatokat váltott ki, hogy az már súlyos helyzetet okozott országszerte. (az országos mellett Mi különbözteti meg az iskolát a börtöntől? A kapun lévő felirat! - tüntettek Budapesten is 2016. February 03. 17:46 Szombathelyen is volt szimpátiatüntetés Esőben és aluljáróban tüntettek Szombathelyen az oktatás szétverése ellen 2016. February 03. 16:47 , és szombathelyi iskolák is csatlakoztak a miskolciakhoz Több mint egy tucat vasi iskola csatlakozott a miskolci pedagógusokhoz 2016. February 03. 11:17 ).

Czunyiné Bertalan Judit
kormany.hu

A közoktatás színvonala mondhatni jelenleg csak a kormánypárt szerint nem romlott, a szakmai elemzések, tanárok beszámolói és az általános közvélemény is ezzel szemben mást mutat. Orbán Viktor egyébként korábban az egyik legtehetségesebb női politikusnak nevezte Czunyinét - akit nem mellesleg a Hoffmann Rózsa-éra alatt okozott "károk" rendbetételére szántak.

Ugyanekkor mondta azt is Orbán, hogy bár kellenének nők is a kormányba, mind politikai, mint polgári szinten sokat “kapnak” - majd megjegyezte: Emlékszem, szegény Lamperth Mónika mit kapott.” - Orbán szerint több női államtitkár képes lenne ellátni miniszteri feladatokat, de nem csodálkozik azon, hogy nem jelentkeznek erre a posztra.

Czunyiné Bertalan Judit
kormany.hu

Tehetség ide vagy oda, úgy látszik Czunyiné mégsem az a cserebogár, akire Orbán gondolt:

Itt van például, aki szerintem az egyik legtehetségesebb politikus, nemcsak a nők között, hanem általában. És akiből cserebogár is lehet akár. Aki az oktatási ügyeket viszi. De ha most azt mondaná, hogy úgy érzi, képes a miniszteri feladatok ellátására, azt mondanám neki, hogy még korai, még ne vállalja. Szerintem is alkalmas, de várjunk vele.

- Orbán Viktor

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet