Új buszjáratok lesznek Szombathelyen, néhányat pedig megszüntetnek

Hosszú ideig tartott a helyijáratos buszok rendszerének átalakítása, de megszületett a végső megoldás.

Már októberben is foglalkozott a közgyűlés gazdasági bizottsága, akkor be is mutattak egy változatot Változik a szombathelyi helyijáratos menetrend, de senki nem tudja, hogyan 2015. September 29. 18:32 . Azóta a Vasi Volán utódja, az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) felrajzolt egy újabbat, és ezt fogadta el végül a közgyűlés decemberben. Mutatjuk a részleteket:

 • Megszüntetik az 1, az 1A és a 21-es járatokat, helyettük bevezetik a 12-est és módosított útvonalon a 21-est. A 12-es a Vasútállomás - Bogát Szociális Otthon - Sport tér - Vasútállomás jár majd.
 • A 6-os hétvégeken is jár majd az Újperint - Vasútállomás - Minerva rövidített vonalon átlagosan egy óránként, az Újperint - Rendőrség között átlagosan két óránként.
 • Az 1U járatnál módosítják az útvonalat és három új járatot indítanak. A lényeg, hogy a Sorok utca irányába a Juhász Gyula u. - Óperint üzletházakat nem érinti a járat, helyette a Körmendi úti Centrális híd megállóhelynél tér vissza az eredeti útvonalra.
 • A 9-es vonalán a csúcsidőszakban nyolc új járatpárt indítanak.
 • A 29A járatok betérnek majd a Joskar-Ola lakótelepre is.
 • A 22-es vonalán négy új járatot indítanak, a busz betér majd a Múzeumfaluhoz is, és a Dr. István Lajos krt. megállóhelynél is megáll.
 • A 23-as járat megáll majd a Nagy László utca megállóhelyen is.
 • A módosítások 2016. január 1-én lépnek életbe.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet