Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új buszjáratok lesznek Szombathelyen, néhányat pedig megszüntetnek

Hosszú ideig tartott a helyijáratos buszok rendszerének átalakítása, de megszületett a végső megoldás.

Már októberben is foglalkozott a közgyűlés gazdasági bizottsága, akkor be is mutattak egy változatot Változik a szombathelyi helyijáratos menetrend, de senki nem tudja, hogyan 2015. September 29. 18:32 . Azóta a Vasi Volán utódja, az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) felrajzolt egy újabbat, és ezt fogadta el végül a közgyűlés decemberben. Mutatjuk a részleteket:

 • Megszüntetik az 1, az 1A és a 21-es járatokat, helyettük bevezetik a 12-est és módosított útvonalon a 21-est. A 12-es a Vasútállomás - Bogát Szociális Otthon - Sport tér - Vasútállomás jár majd.
 • A 6-os hétvégeken is jár majd az Újperint - Vasútállomás - Minerva rövidített vonalon átlagosan egy óránként, az Újperint - Rendőrség között átlagosan két óránként.
 • Az 1U járatnál módosítják az útvonalat és három új járatot indítanak. A lényeg, hogy a Sorok utca irányába a Juhász Gyula u. - Óperint üzletházakat nem érinti a járat, helyette a Körmendi úti Centrális híd megállóhelynél tér vissza az eredeti útvonalra.
 • A 9-es vonalán a csúcsidőszakban nyolc új járatpárt indítanak.
 • A 29A járatok betérnek majd a Joskar-Ola lakótelepre is.
 • A 22-es vonalán négy új járatot indítanak, a busz betér majd a Múzeumfaluhoz is, és a Dr. István Lajos krt. megállóhelynél is megáll.
 • A 23-as járat megáll majd a Nagy László utca megállóhelyen is.
 • A módosítások 2016. január 1-én lépnek életbe.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet