Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Menetrendszerű sorompótörés a szombathelyi elkerülőn

Ismét lerepült a félsorompó a 86-os főút Szombathelyt elkerülő szakaszán. Úgy tudjuk, külföldi autós volt a hunyó. Kamera rögzítette a mutatványt.

Információink szerint egy külföldi rendszámú lakóautó törte le a félsorompót az ún. Körtésnél, ahol nemrégiben egy mozdonyt is kisiklatott egy kamion. A Körmend felé haladó jármű vezetője későn észlelhette a fénysorompó piros jelzését és a másodpercekkel később leereszkedő félsorompót. A sofőr fékezett, de letörte a rudat.

Sorompót tört egy külföldi autó a szombathelyi elkerülőn
Sorompót tört egy külföldi autó a szombathelyi elkerülőn
Tánczos Mihály

Úgy tudjuk, ezután megállt, megnézte a járművét, majd továbbhajtott. Az esetről olvasónk értesített minket, mi pedig hívtuk a 112-őt. A segélyhívó központba több jelzés is érkezett az esetről. A rendőrség dolgát megkönnyíti, hogy a fénysorompóba beépített kamerák sorompótörés esetén automatikusan rögzítik a törés előtti és utáni másodperceket.

Sorompót tört egy külföldi autó a szombathelyi elkerülőn
A kamera rögzíti a sorompót letörő jármű képét
Tánczos Mihály

A sorompórudak egyébként nem okoznak komoly kárt a járműben, mivel gyengített csavarokkal rögzítik azokat. A rendőrség ilyen esetekben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indít eljárást a sofőrrel szemben.

A fenti videót érdekességként mutatjuk meg, pár napja rögzítettük a 88-as főúton. A vasúti átkelő mindkét oldalán tekintélyes féknyomok jelzik, hogy néhány járművezető meglehetősen későn észlelte a sorompót, vagy a már álló kocsisort.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tegnap éjjel kisiklott egy szlovák kamionnal ütköző vonat Szombathely mellett

A szlovák kamion vezetője figyelmetlenül hajtott a sínekre, estig lezárva maradhat a 86-os érintett szakasza.

Így került vissza a sínre a kisiklott mozdony

Daruval emelték meg a 62 tonnás mozdonyt. A vasúti pályán újraindult a forgalom ma reggelre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra