Ön szerint mennyi most az átlagnyugdíj?

Folyamatosan emelkedik a korhatár, és 2022-ig eléri a 65 évet.

Januárban 2,15 millió nyugdíjas átlagosan 130 491 forintos ellátást kapott havonta – írja a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a Világgazdaság .

Az öregségi nyugdíjak átlaga ennél valamivel magasabb: 134,9 ezer forint.

Az öregségi nyugdíjasok harmada, azaz 675 ezer ember a saját ellátása mellett átlagosan 37,4 ezer forintos kiegészítő ellátást is kapott, így esetükben az egy főre jutó ellátás átlaga 172,4 ezer forint volt.

Eközben tavaly de¬cemberben a nettó átlagkereset 239 400 forint volt,

Az átlagnál jóval magasabb nyugdíjat kapnak a speciális korhatár előtti szolgálati nyugdíjasok: a volt fegyveres testületi dolgozók szolgálati járandósága havi 208,8 ezer forint volt januárban, ez a 154 százaléka az átlagos öregségi nyugdíjnak, de kifejezetten magas volt az átmeneti bányászjáradék havi összege is (194,4 ezer forint), és a táncművészeti életjáradék is, ami 176 ezer forint volt.

Januárban 2,15 millió nyugdíjas volt Magyarországon.

A nyugdíjkorhatár 2019 januárjától már 64 évre emelkedett, és 2022-ig két lépcsőben éri el a megcélzott 65 évet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság