Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új menórát kapott ajándékba Budapestről a szombathelyi zsidó hitközség

A régi menórát december végén lopták el a holokauszt emlékműtől.

Tavaly december végén tűnt el a régi menóra Ellopták a szombathelyi zsidó hitközség menóráját 2018. December 28. 11:34 , ami évtizedek óta a Rákóczi út és Batthyány tér sarkán, a volt zsinagóga előtti holokauszt emlékműnél állt.

Innen lopták el a menórát
Nyugat.hu

Rendőrsági nyomozás is indult, de az ellopott menórát nem találták meg. Most viszont pótolni tudják, ugyanis a budapesti, Hunyadi téri Ohel (Ábrahám Sátra) zsidó hitközség ajándékba hozott egy menórát Szombathelyre.

Szilágyi József (telefonos fotó)

Az új menórát Gervai László tervezte, és másokkal együtt elkészítette. Szombathelyre Fináli Gábor rabbi, Chikán-Sonne Zoltán hitközségi elnök és Fináli Péter vezetőségi tag hozták el, és adták át Márkus Sándornak, a szombathelyi zsidó hitközség elnökének.

Az új menórát július 7-én, a holokauszt megemlékezésen helyezik ki és avatják fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra