Mészáros Lőrincnek már több pénze van, mint Paul McCartney-nak és az angol királynak együtt

A felcsúti szupervállalkozó láthatóan nagyon tudja, mitől döglik a légy.

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy harmadik Károly angol királynak jobban gurul a pénzesszekér, mint édesanyjának, második Erzsébetnek: vagyona 610 millió font, ami körülbelül 275 milliárd magyar forintnak felel meg.

Károlynál is gazdagabb Paul McCartney. A 81 éves Beatles-legenda azzal került a héten a címlapokra, hogy ő az első brit zenész, akinek a vagyona meghaladja az egymilliárd fontot. Ez 453 milliárd magyar forintot jelent.

Ha a két – meglehetősen ismert – angol férfi jelenlegi vagyonát összeadjuk, 728 milliárd forint jön ki, ami bizony alatta marad a leggazdagabb magyar gazdagságának.

Mészáros Lőrinc egy évvel ezelőtt még „csak” 660 milliárd forintot mondhatott magáénak, de láthatóan jó év volt az utolsó, mert hogy a vagyona felkúszott 990 milliárdra.

Facebook/Puskás Akadémia

Ez azt jelenti, hogy naponta egymilliárd forinttal sikerült gyarapítania a pénzét. Azaz - csak hogy éreztessük az arányokat –

a felcsúti szupervállalkozó az elmúlt év minden egyes napján annyi pénzt keresett, mint egy átlagos magyar munkavállaló 180 év alatt.

Mészáros Lőrinc szürreális, mesébe illő gazdagodásáról egyszer majd jó eséllyel filmet forgatnak, mi most megelégszünk azzal, hogy megnézzük, mit mondanak a számok.

Azoktól is elszédülünk.

Orbán Viktor falubelijének és barátjának a 2010-es kormányváltás után kezdett elgurulni a bicikli, korábban hol jobb, hol rosszabb éveket zárt gázszerelő cégével.

A 100 leggazdagabb magyar kiadványban először 2013-ban bukkan fel a neve 6,9 milliárd forinttal, és innentől kezdve a gyarapodás megállíthatatlan, először csak beérte a korábbi masszív listavezető Csányi Sándort, majd látványosan be is előzte.

Sokaknak unalmas, de egyszer majd biztos jó filmet lehet forgatni erről
Józing Antal

Bizonyára csak a véletlen műve, hogy egy évtizeddel ezelőtt még Orbán Viktor egy másik, mára szinte elfeledett barátja is ott volt a leggazdagabb magyar emberek között.

Simicska Lajos annak idején szintén remekelt a közbeszerzéseken, az elmúlt évtized közepén már több mint 80 milliárdos vagyont mondhatott magáénak, de aztán üzleti szerencséje lehanyatlott, történetesen akkor, amikor Mészáros Lőrincé felvirágzott.

Tanulság: hiába írt annak idején egész népszerű dalokat Paul McCartney, ha közben nem sikerült megfelelő barátokat találnia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság