Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mielőtt Norvégiába megy, tankoljon meg Oroszországban

Közel háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább ország között.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint Európában jelenleg Oroszországban lehet a legolcsóbban tankolni, ahol átszámítva mintegy 187 forintba kerül 1 liter benzin. Fehéroroszországban sem kell sokkal többet fizetni ezért az üzemanyagért, itt 214 forintot kérnek el 1 literért. - írja a hvg.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Benzinár szempontjából ugyancsak elég olcsó hely a hazánkkal szomszédos Ukrajna, ahol mostanság átlagosan 242 forintot kérnek a benzin literjéért, és Törökországban, illetve Moldovában is relatíve olcsó az üzemanyag, ezekben az országokban ugyanis mintegy 270, illetve 276 forintba kerül 1 liter benzin.

Húzós. Húzós?
Józing Antal

Magyarország a toplista első harmadában, konkrétan a tizenötödik helyén található: jelenleg mintegy 376 forintba kerül egy liter benzin, a kutak árai közötti különbség pedig extrém esetben akár a 60-65 forintot is elérheti. A hazaihoz hasonlóak az árak egyébként Andorrában, Litvániában, Ausztriában és Csehországban.

A toplista másik végén Hollandia található, ahol jelenleg átlagosan 536 forintot kérnek el a benzin literjéért. Vagyis 2,86-szor többet, mint Oroszországban és 42 százalékkal többet, mint hazánkban. Ugyancsak nagy a drágaság Norvégiában, ahol 513 forintba kerül 1 liter benzin, ezenkívül a görögök, finnek és dánok sem örülhetnek a mintegy 489-496 forintos üzemanyagáraknak.

Megjegyzendő, hogy teljes képet akkor kapunk egy adott ország üzemanyag tekintetében nézett olcsóságáról vagy éppen drágaságáról, ha a helyi átlagkereseteket is bevonjuk a képletbe. Magyarországon jelenleg 326 forint a legolcsóbb benzin literje, de a koronavírus által sújtott áprilisban 270 forintnál olcsóbban is lehetett tankolni ilyen üzemanyagot. - teszik hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés